News

Science says: mensen die kaas eten leven langer

Kaaslovers opgelet, want er is bewezen dat je door het eten van kaas langer zou leven en dat klinkt natuurlijk amazing. Lees snel verder, dan leggen wij alles voor je uit! 

van kaas leef je langer

Door het eten van kaas leef je langer 

Uit onderzoek blijkt dat kaas eten mega goed voor je is. De universiteit van Texas kwam er namelijk achter dat het stofje spermidine, wat in kaas zit, een goede werking heeft op je gezondheid. Zo zorgt het stofje er namelijk voor dat beschadigde levercellen stoppen met zich te delen. Maar dat is het niet het enige; het stofje gaat ook littekenweefsel in je lever tegen en verkleint de kans op leverkanker. Wow, who knew dat kaas zo onwijs goed voor je is!

4x inspiratie voor een lekkere borrelplank

Het is getest op muizen

Kaas eten zorgt er dus voor dat je lever geen gezondheidsklachten krijgt, maar je leeft er ook een stuk langer door. Dit is namelijk getest op muizen en als zij dit stofje binnen kregen, leefden zij gemiddeld 25 procent langer dan muizen die dit stofje niet kregen en dat is nogal wat… Ben jij nu ook op zoek naar dit stofje voor de volgende borrelplank met je vriendinnen? Haal dan vooral oude kazen, brie, blauwe kazen, cheddar, mozzarella en parmezaanse kaas in huis, want dan wordt jouw levensverwachting alleen maar hoger en hoger. 

Kaas is ook nog eens goed voor de lijn

Naast dat je van kaas langer leeft, is het ook nog eens heel erg goed voor de lijn. Er zijn namelijk een aantal soorten kaas die jouw gewichtsverlies niet tegen zullen gaan en dat zijn onder ander jonge kaassoorten en geitenkazen. Maar mocht je daar niet zo van houden, is een stukje brie op zijn tijd als je gewicht wil verliezen natuurlijk ook geen probleem. Het lekkerste is natuurlijk wel een borrelplank met allemaal soorten kazen en een rood wijntje, want zeg nou zelf; van kaas leef je langer, dus waarom zou je het niet doen, right

kaas eten langer leven