Lifestyle

Shoppen is dus mega goed voor je gezondheid!

Ladies, haal die pinpas maar uit je portemonnee want het is tijd om te gaan shoppen! Nu heb je een mega goede reden om jouw loon gelijk uit te geven, want het is dus echt bewezen dat het goed is voor je gezondheid. Let’s go!

Shoppen is goed voor je gezondheid

Ja ja, wij geloofden het eerst ook niet meteen. Shoppen heeft echter wel degelijk ontzettend positieve effecten op je gezondheid!

Je bent actief bezig

Je bent hartstikke fysiek bezig met shoppen. Rennen voor dat ene jasje, al die tassen dragen en de meters die je maakt in de winkelstraat. Dus eigenlijk ben je stiekem bezig met jouw cardio. Door het winkelen krijgt een deel van jouw brein een signaal waardoor dit deel veel actiever wordt, dit deel van je brein is dus het deel dat plezier en positieve dingen activeert. Een win-win situatie dus.

Je krijgt meer geluksstofjes binnen

Ook komt er door het shoppen dopamine vrij, een geluksstofje. Voor de dames die niet houden van geld uitgeven, this is free! Dopamine maak je eigenlijk al aan door alleen te kijken naar een kledingstuk dat je mooi vindt. Hierdoor voel jij je dus het gelukkigst tijdens het shoppen.

Fun fact: Dopamine komt ook vrij bij de seks!

Hoe duurder, hoe beter?

‘’Als jij daar gelukkig van wordt, dan moet je het kopen’’. Hoe vaak hebben wij dat niet gehoord? Maar het blijkt ook zo te zijn, iets wat duurder is en langer meegaat maakt jou gelukkiger dan een wat kleinere aankoop die niet zo lang meegaat. Tijd om die Chanel tas in te slaan dus, of wat meer duurzame aankopen te doen voor in je kledingkast!