Lifestyle

Sleepy-time: dit is de betekenis van jouw droom

Word jij soms ook wakker met de vraag: wat heb ik ook alweer gedroomd? We gaan (bijna) elke nacht naar dromenland en heel af en toe lukt het ons om te onthouden wat we hebben gedroomd. We denken dat dromen random zijn maar dat is niet altijd het geval! Sommige dromen hebben namelijk een betekenis…

Dit is de betekenis van jouw droom

Dromen doen we elke nacht in ons heerlijke bedje. Maar wat is een droom nou eigenlijk? Een droom is een opeenvolging van gedachten, beelden, gevoelens en emoties terwijl je in een staat van slaap bent. Je hebt geen controle over hetgeen wat je droomt en het blijft dus vaak een mysterieus fenomeen. Maar soms hebben ze een betekenis! Dus blijf nog even liggen, en lees snel wat jou dreams betekenen. 

Dromen dat je partner vreemd gaat 

Als je droomt dat je partner vreemdgaat, kan dit een teken zijn dat jij je niet goed genoeg voelt voor je partner. Maar het kan ook betekenen dat je bang bent dat je partner vreemd gaat of misschien al vreemd is gegaan. Dat hoeft niet daadwerkelijk zo te zijn, dus word niet gelijk boos als je wakker wordt!

Dromen dat je rent maar niet vooruit komt

Als je droomt dat je rent, maar niet vooruit komt kan dit betekenen dat je niet gelooft in jezelf. Maar het kan ook betekenen dat je je verloren voelt. In sommige gevallen kan dit ook wijzen op het feit dat je bang bent je doelen niet te kunnen behalen.

Dromen over brand

Dromen over brand kunnen een paar dingen betekenen:

  • Een ingrijpende verandering;
  • Dat je de laatste tijd heftige emoties ervaart;
  • Je moet meer tijd voor jezelf nemen;
  • Je verlangt naar gezelligheid;
  • Je bent tot over je oren verliefd.

Dromen dat je tanden uitvallen

Het uitvallen van je tanden is voor sommige mensen een echte nachtmerrie. De tanden blijven er maar uit vallen en je kunt het niet stoppen. Deze dromen kunnen zowel positieve als negatieve dingen betekenen.

Positief:

  • Je maakt progressie. Tanden staan namelijk symbool voor opgroeien;  
  • Je hebt de wens om verzorgd te worden. Denk aan je melktanden toen je nog een baby was. 

Negatief:

  • Je zit met een verlies of belangrijke verandering in je leven. Denk dan aan een relatie die eindigt of wisselen van werk;
  • Je bent onzeker over je uiterlijk, gesteldheid of carrière;
  • Stress en angst.

Dromen dat je gaat trouwen

Dromen dat je gaat trouwen kunnen positieve of negatieve dingen betekenen. Als je trouwdroom negatief was dan betekent dat je je rot over iets voelt of spijt hebt van iets. Is de trouwdroom positief, dan betekent dat dat je klaar bent voor een nieuwe stap in je leven. Dit hoeft niet gelijk trouwen te betekenen, maar misschien wel een nieuwe vriendschap of een relatie aangaan.  

Dromen over je ex

Een droom over je ex is bijna nooit een fijne droom. We kunnen ons voorstellen dat jij je nu afvraagt of dit betekent dat je diegene terug wilt. We kunnen je gerust stellen: dat betekent het niet per se. Wel betekent deze droom dat je graag een nieuwe relatie wil of er voor openstaat om te gaan daten. 

Dromen dat je valt

Heel veel mensen hebben wel eens gedroomd dat ze ergens vanaf vallen of eindeloos vallen. Dit kan een teken zijn van controleverlies of als iets je teveel wordt. Ook kunnen dromen dat je valt betekenen dat je je niet gesteund of onveilig voelt. 

Dromen dat je dood gaat

Hoe gek het ook klinkt, dromen dat je dood gaat betekent een nieuw begin. Er is een verandering gaande in je leven of jij gaat door een persoonlijke verandering. Het is het einde van een hoofdstuk, en dus ook het begin van het volgende hoofdstuk. 

Ben je er niets wijzer op geworden? Probeer dan vaker op te schrijven wat je droomt en zoek op wat ze betekenen. De uitkomst is soms very relatable!

Lees ook:

Droom je vaak dat je te laat komt? Dít is de betekenis erachter

Wow: dít betekent het dus als je vaak droomt dat je zwanger bent