Food

Met deze paella zit je voor je gevoel met je billen op het Spaanse strand

Hola señorita! Vandaag gaan we jou verwennen met een heerlijk gerecht dat je terug brengt naar het zonnige Spanje: paella! Dit rijstgerecht met vis is mega smaakvol en je kunt het makkelijk voor een grote groep maken. Olé!

Spaanse paella 

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 6 trostomaten
  • 2 uien
  • 300 gram sperziebonen
  • 250 gram cherrytomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 0,25 gram saffraan 
  • 250 gram chorizoworst
  • 250 g diepvries reuzengarnalen
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 300 gram risottorijst

Bereiding:

Stap 1: Doe de saffraan in een kom en voeg twee eetlepels bouillon toe. Laat het even staan.

Stap 2: Laat de garnalen ontdooien en snijd ondertussen de tomaat in twee helften. Verwijder de pitten uit de tomaat. Verwijder de schil van de tomaat.

Stap 3: Snijd de ui in kleine blokjes, de knoflook in plakjes en de chorizoworst in blokjes. 

Stap 4: Zet het vuur aan en doe olie in een pan. Bak in vijf minuten de ui en chorizo. Voeg de knoflook toe en bak deze ongeveer een minuutje mee. 

Stap 5: Voeg nu de rijst toe en bak deze mee totdat ze er een beetje glazig uit zien. Voeg daarna de tomaten toe en bak ook deze drie minuten mee. 

Stap 6: Dop de sperziebonen en snijd deze in stukjes. Voeg ze toe aan de pan en schenk de rest van de kippenbouillon en saffraan erbij. Roer het goed door terwijl het kookt. 

Stap 7: Snijd de kabeljauw in stukken en de cherrytomaten door de helft. Voeg de kabeljauw, garnalen en cherrytomaten toe aan de pan en laat het twintig minuten pruttelen op laag vuur. Buen provecho!  

Lees ook:

4x makkelijke traybake recepten

Smullen! Wij verzamelden 5 x de meest lekkere risotto recepten

 

Bron: AllerhandeBeeld: thebestspanishrecipes

Must reads 👀