Lifestyle

Snurken is dus blijkbaar megaslecht voor je gezondheid

Mocht je ooit een nacht in een hostel hebben gespendeerd, of in de kamer naast die van je opa, heb je ongetwijfeld gemerkt dat snurken enorm irritant kan zijn. Zo is het niet bevorderlijk voor je eigen nachtrust, maar heeft het nog veel meer negatieve effecten op de gezondheid van de persoon die naast je slaapt.. Oeps.

snurken slecht gezondheid

Snurken is slecht voor de gezondheid

Tuurlijk, een persoon naast je hebben die snurkt en je daardoor wakker houdt is enorm vervelend. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf last hebt van dit fenomeen, dus wees gewaarschuwd: dit gaat niet positief uitpakken voor de persoon in kwestie die nachtenlang snurkend door het leven gaat. Hier komt het; snurken is slecht voor de gezondheid!

Slecht voor je bloeddruk

In Londen heeft het Imperial College een uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van snurken op de gezondheid. En wat blijkt? Dit is hartstikke slecht voor je bloeddruk. Het onderzoek, onder in totaal 140 deelnemers, wijst uit dat snurken hetzelfde effect op je bloeddruk kan hebben als een vliegtuig. Jup, een vliegtuig. Een groot deel van de deelnemers woont namelijk dichtbij een luchthaven, en het aanwezige geluid van een vliegtuig komt dus overeen met een snurkend persoon.

Je bloeddruk gaat zelfs omhoog met 0.66mm bij elke vijf decibel. Da’s een aanzienlijk verschil! De herrie van een snurkend persoon naast je in bed kan dus zorgen voor een hoger risico op hartziekten, dementie, beroertes of nierziektes. Het stomme is dat snurkende mensen hier weinig tot geen invloed op hebben, en om nou elke keer dat ze geluid maken in hun slaap hun neus dicht te knijpen gaat wellicht ook iets te ver. Er valt echter wel iets aan te doen!

Ananas

Deze is onverwachts, maar waar. Niet eten van ananas schijnt de kans op snurken te verminderen, maar een ananasplant! Zet deze in de kamer, en door de zuurstof die de plant produceert verbetert de kwaliteit van de lucht en zo heb je minder kans op een snurkende vriend(in)! Problem solved.