Beauty

Lippenstift verwijderen zonder te vlekken: het kan met deze handige hack

Rode lippenstift op doen is gewaagt en staat vaak prachtig maar het verwijderen ervan is vaak een groot drama. Het smeert snel uit en voor je het weet loop je erbij als een clown. Wij hebben een trucje waardoor lippenstift eraf halen een piece of cake is!

Experimenteren met lipkleuren is mega leuk maar het eraf halen is andere koek. Je wil niet dat het gaat vlekken en de nieuwe kleur moet er ook nog op. Gelukkig heeft Girlscene een manier gevonden waardoor jij vlekkeloos je lippestift eraf kan halen. 

Lippenstift verwijderen zonder te vlekken

Wat heb je nodig voor het verwijderen van lippestift zonder te vlekken?

  • 2 schone ronde watjes 
  • Vaseline of vette lipbalsum
  • Make-up remover

Wat moet je doen om lippestift zonder vlekken te verwijderen?

Stap 1: Smeer je lippen in met een klein beetje lipbalsum of vaseline en masseer het in de lippen. Pas op dat je het niet uitveegt.

Stap 2: Maak de natjes vochtig met de make-up remover en vouw het watje 2 keer dubbel. Je hebt als het goed is nu 4 kwartjes wattjes.

Stap 3: De belangrijkste tip voor het verwijderen van lippestift zonder te vlekken is dat je in de mondhoek begint en vanaf dat punt naar boven of onder gaat. Open je mond een stukje en breng het puntje van het watje naar je mondhoek en verwijder met een draai van 90 graden de eerste 25 procent van de lippenstift. 

Stap 4: Nu herhaal je stap 3 ook bij de rechterkant van de bovenlip met de nog schone kant van het watje. Begin wederom weer met het puntje in de mondhoek en breng het watje in één beweging naar boven. Herhaal dit ook bij de onderlippen (van mondhoek naar beneden). Je maakt deze beweging twee keer boven en twee keer onder. 

Belangrijk is dat je bij elke stap een schone kant van het watje gebruikt. Zo voorkom je dat alles gaat vlekken en heb je binnen 3 minuten je roze lippen terug. Handige hack als je het ons vraagt!

Verwijderen lippenstift zonder vlekken

Lees ook:

Met deze truc blijft je lippenstift de hele dag zitten

8 herkenbare situaties voor mensen die verslaafd zijn aan lippenbalsem

Beeld: istock