Lifestyle

Sinterklaasavond met de meiden? 4x een sinterklaas spel dat je samen kunt spelen

Van pepernoten recepten tot sinterklaas cadeautjes onder de 15 euro – met onze tips ben je helemaal ready voor pakjesavond met familie of een sinterklaasavond met de meiden. Vandaag: 4x een sinterklaasspel dat je samen kunt spelen! 

Sinterklaas spel #1 – Het klassieke sinterklaas spel met de grote dobbelsteen
Iedereen kent dit klassieke sinterklaas spel waarschijnlijk wel. De grote dobbelsteen die je om de beurt gooit en de opdrachten die bij de nummers op de dobbelsteen horen. Onwijs leuk om te spelen, ook dit jaar weer! 

Voor hoeveel spelers is dit sinterklaas spel? 3-8 spelers
Shop het sinterklaas spel hier

Sinterklaas spel #2 – Zoektocht naar de cadeautjes 
Maak een plattegrond van je huis, raadsels, rebussen of kruiswoordpuzzels. Je kunt zelfs een hele speurtocht maken door je wijk of tuin. Stap voor stap kom je dan bij de cadeauplek terecht. Een tof en avontuurlijk sinterklaas spel om te spelen met vriendinnen! En extra grappig om in je Instastories te delen. 

Voor hoeveel spelers is dit sinterklaas spel? Minimaal 2 spelers

Sinterklaas spel #3 – Maak je eigen escaperoom thuis
Escaperooms genoeg in Nederland, maar hoe leuk is het om zelf een te maken thuis? Als je echt wilt uitpakken dan is dit hét sinterklaas spel dat je wilt spelen met vriendinnen. Bedenk een thema – denk: truecrime in sinterklaasthema of de pakjesboot redden van de ondergang – en doop een kamer in je huis om tot escaperoom. Wedden dat iedereen dit de leukste sinterklaasavond ooit gaat vinden?

Voor hoeveel spelers is dit sinterklaas spel? 3 tot 8 spelers

Sinterklaas spel #4 – Sjoelen met kruidnoten
Haal een oud sjoelbord uit de kast of leen er een van ouders/buren/familieleden/huisgenoten en je sinterklaas spel is al bijna af. Een grote zak pepernoten erbij en je bent good to go. Hoe het werkt? Tijdens dit avondje sjoelen met de meiden mag degene met de hoogste punten een pakje uitkiezen. Succes!

 

 
Beeld: iStock