Food

Zo lekker: dít is hoe je zelf een Tiramisu Crêpes taart maakt

We wisten niet dat het bestond en daarmee dus ook niet dat we het nodig hadden: de Tiramisu Crêpes taart. Maar, news flash, we do. De combinatie van de twee toetjes is dan ook om je vingers bij op te eten en dít is hoe je het maakt. 

Recept voor Tiramisu Crêpes taart

Een taart in de vorm van crêpes en tiramisu? We want. Het is niet alleen goddelijk lekker, want de binnenkant van de taart en de laagjes die je opbouwt zien er ook nog eens hartstikke cool uit. 

Dit heb je nodig:

Voor de crêpes:
★ 6 eieren
★ 100 gram suiker
★ 95 gram bloem
★ 480 milliliter melk
★ 120 milliliter olie

Voor de crème:
★ 700 gram roomkaas
★ 400 milliliter slagroom
★ 200 milliliter espresso
★ 200 milliliter gecondenseerde melk
★ Cacaopoeder

Zo maak je de Tiramisu Crêpes taart

1. Begin als eerste met het maken van de crêpes. Doe de eieren samen met de bloem en het suiker in een kom en mix dit (het liefst met een blender zodat het klontvrij is) tot een glad beslag. Voeg dan, terwijl je roert, de melk en de olie toe. 

2. Dan kun je de crêpes gaan bakken. Verwarm een pan en gebruik bij het bakken van de eerste crêpes een klein beetje olie (bij de andere niet). Bak ze aan beide kanten goudbruin. 

Tip: Zet meerdere pannen op het vuur zodat je meerdere crêpes tegelijk kunt bakken. Je hebt er namelijk zo’n dertig nodig!  

3. Dan is het tijd om de crème te maken. Doe de roomkaas, gecondenseerde melk en de espresso in een kom en mix dit met een mixer tot een egaal, zacht mengsel. 

4. Voeg dan de slagroom er aan toe en mix dit dan luchtig samen. Doe daarna 100 gram van de crème in een bakje en zet dit even apart. Dit is voor de buitenkant van de taart.

5. Om je taart op te bouwen gebruik je een springvorm. Begin met een crèpe, een laagje crème en cacaopoeder. Dit bouw je verder zo op totdat de crêpes en de crème op is. 

6. Helaas kun je nog niet direct genieten van je creatie. Je moet namelijk eerst de taart voor 24 uur in de koelkast zetten. Dan keer je de taart om op een groot bord en verwijder je de springvorm. 

7. De crème die je de vorige dag apart hebt gezet kun je nu gaan gebruiken om de buitenkant van je taart te besmeren. Strooi er daarna nog wat cacaopoeder overheen en klaar is je Tiramisu Crêpes taart. Enjoy!

Lees ook:
– 3 x de lekkerste pepernoten recepten om alvast in de stemming te komen
– Vergeet high tea, want er bestaat nu high friet

Bron: Favorflav.comBeeld: iStock, Instagram