Lifestyle

Hallo nostalgie: Deze 7 kinderboeken van vroeger las je op de basisschool


Van lezen in een groepje tot stillezen in de klas. Op de basisschool lazen we heel wat boeken. Nu het Kinderboeken week is, vonden we het tijd voor een trip down memory lane. Deze 7 kinderboeken van vroeger ken je namelijk vast nog wel! 

Boeken van de basisschool #1 – Meester Jaap
De boeken over Meester Jaap en zijn klas waren mega populair. Vooral De dikke Meester Jaap van Jacques Vriends is zo’n boek van de basisschool dat je vast nog wel kent. En laten we eerlijk zijn: stiekem wilden we allemaal wel bij deze meester in de klas zitten!

Boeken van de basisschool


Boeken van de basisschool #2 – De griezelbus
In de hogere klassen van de basisschool wilde je soms spannende boeken lezen. Een van de boeken die je toen mega eng vond? De Griezelbus van Paul van Loon over een klas die op schoolreisje gaat in een wel heel enge bus. Misschien ken je de film ook nog wel!

boeken van de basisschool


Boeken van de basisschool #3 – Lena Lijstje
Lena Lijstje van Francine Oomen is ook typisch zo’n boek dat je vroeger las. Je werd er automatisch fan van lijstjes van! Funfact: de boeken zijn een tijdje geleden opnieuw uitgegeven in een nieuw jasje. Hoe leuk?! Maar wij kennen vooral deze cover van vroeger nog.

Boeken van de basisschool


Boeken van de basisschool #4 – De olijke tweeling
De olijke tweeling van Anja Peters is vooral een boek dat je op de basisschool las als je een 90’s kid bent. Grote kans dat je ‘m samen met je juf op de basisschool las.

boeken van de basisschool olijke tweeling


Boeken van de basisschool #5 – Hoe Overleef Ik?
In groep 8 las je gegarandeerd Hoe overleef ik de brugklas? van Francine Oomen. Hoewel het boek ook alweer een nieuwe uitgave heeft, kennen wij deze iconische cover vooral zo! En eh, na die boek was je natuurlijk pas écht klaar voor de middelbare school.

boeken van de basisschool


Boeken van de basisschool #6 – Mathilda
Roald Dahl-boeken waren ook populair. Van de GVR tot aan Mathilda. Je juf of meester las er vast uit voor!
boeken van de basisschool roald dahl


Boeken van de basisschool #7 – De mooiste vis van de zee
De mooiste vis van de zee, wie kent dit boek nog? Je was als kind obsessed met de glitterende schubben en de mooie plaatjes in dit fantastische boek. Oh, nostalgie!

kinderboeken van vroeger basisschool

Beeld: iStock