Lifestyle

7 x de leukste zwembaden van Nederland

De herfstvakantie komt eraan en dat betekent leuke uitstapjes met vrienden plannen! Wij houden van waterpret en het kind komt in ons naar boven zodra we weer van de glijbaan roetsjen. Wij hebben de leukste zwembaden in Nederland voor jou uitgezocht.

De leukste zwembaden in Nederland

Caribabad

Dit zwemparadijs is gelegen in Gorinchem en zeker de moeite waard. Naast dat het een recreatie bad heeft, heeft het ook een wedstrijdbad. Caribabad heeft zes glijbanen met verschillende lichtjes en snelheden. De grootste glijbaan is 112 meter lang en supersnel! Verder kan je in dit leuke zwembad gebruik maken van een Turks stoombad en het verwarmde buitenbad. De entree voor dit bad is €6,40.

Landal

Dit tropische zwemparadijs hoort zeker thuis in het rijtje van de leukste zwembaden van Nederland. Het heeft een golfslagbad, een wild slide en een glijbanen met lichtjes. Dit zwembad ligt in het Brabantse Kempen en het is mogelijk om er te overnachten. Ideaal voor een weekendje weg met je familie of vrienden.

Aquafun Sportiom

Het Aquafun Sportiom is een kleurrijk zwembad dat gelegen is in Den Bosch. Het zwembad is pas vernieuwd en het is een waar pretparadijs. Ze hebben vijf glijbanen, een golfslagbad, bubbelbaden en een buitenbad. Het zwembad is verlicht met kleurrijke lampen waardoor je ervaring een groot feestje wordt. Een kaartje voor Aquafun Sportiom kost €13,50.

Tikibad

Hebben we het over waterpret? Dan mag je dit zwembad absoluut niet vergeten. Het Tikibad in wassenaar is het grootste zwempark van de Benelux en dus ook zeker een van de leukste zwembaden in Nederland. Het tikibad heeft 21 glijbanen (wow!) en is dus leuk voor iedereen. Ook het golfslagbad ontbreekt hier niet. Een kaartje voor dit geweldige waterpark kost €19,50.

De Scheg

Dit grote zwembad in Deventer is zeker een kijkje waard. Het heeft een gletsjer-slide, een 80-meter lange wildwaterbaan en je kunt er zelfs disco-zwemmen! Dit leuke waterpark in Nederland vraagt een entree van €9,50.

Aqua Mundo

Als laatste hebben we wel een heel bijzonder bad. Aqua Mundo in Westerhoven is namelijk een bad waar je zwemt tussen de exotische vissen. Hoe leuk is dat! Je kunt ook gebruik maken van de onderwaterscooter, glijbanen of en wildwaterbaan. Aan fun geen gebrek dus!

 Lees ook:

Zin in een baddermomentje maar geen bad in huis? Dan heb je een Tubble nodig in je leven

Deze gemotoriseerde zwemband is dé musthave voor deze zomer

Deze trendy bikini’s & badpakken zijn geschikt voor meiden met wat grotere borsten

Beeld: istock