Food

ZIEN: Met dit recept maak je de lekkerste Halloween cupcakes

Halloween staat voor de deur en dat betekent dat er Halloween cupcakes gebakken moeten worden. Volg ons recept op en dan heb je binnen no time de lekkerste Halloween cupcakes op tafel staan. Let’s go

Recept Halloween cupcakes

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • Verpakking cupcakes naturel
  • 100 g margarine
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 25 g cacao

 

Stap 1: Volg de stappen op de verpakking om cupcakes te maken en voordat je begint met bakken voeg je en tl melk en de 25 g cacao toe aan het beslag. Hierdoor worden jouw cupcakes heel gemakkelijk chocolade cupcakes en heeft het echt en Halloween touch gekregen.

Stap 2: Als de cupcakes klaar zijn, is het heel belangrijk om ze eerst te laten afkoelen voordat je begint met decoreren. We get it, wachten duurt lang, maar anders smelten de Halloween decoraties er zo weer af.

Welke decoraties heb je nodig?

  • Chocoladepasta
  • Pure hagelslag
  • Oranje marsepein
  • Groene marsepein
  • Satéprikkers

 

Stap 3: Yay, het decoreren kan beginnen! Begin met het insmeren van alle cupcakes met een laagje chocoladepasta, waarbij je het buitenste randje niet insmeert en doop vervolgens jouw cupcake in de pure hagelslag.

Stap 4: Als je dit bij iedere cupcake hebt gedaan kunnen we aan de slag met het marsepein. Rol van het oranje marsepein voor iedere cupcake twee oranje bolletjes die ongeveer even groot mogen zijn. Druk een van de bolletjes iets platter aan, waardoor je de vorm van een pompoen krijgt. Om jouw pompoenen nog realistischer te laten lijken, kun je met een satéprikker ook groefjes in de bolletjes maken net als een pompoen normaal ook heeft.

Stap 5: Maak voor het steeltje van de pompoenen eerst een groen bolletje met het groene marsepein en rol hem daarna uit als een soort worstje. Maak het uiteinde van het steeltje aan de bovenkant scherp en zorg dat de onderkant van het steeltje op de pompoen kan worden gezet. Dit kun je het beste doen door een kuiltje aan de bovenkant van iedere pompoen te maken, waar je het steeltje gemakkelijk in kunt zetten. Als alle steeltjes op de pompoenen zitten ben je helemaal klaar en kan er geproefd worden!

 

Dit zijn de leukste adresjes om pompoenen te kopen

 

Extra stap 6: Je zou voor de extra touch altijd nog met en chocolade stift enge gezichtjes op de pompoenen kunnen tekenen, maar dit is absoluut geen must, want zonder de gezichtjes zijn de cupcakes ook heel leuk.

Makkelijker recept

Denk je nu je het recept hebt gelezen voor Halloween cupcakes dit kost mij echt te veel tijd of vind je het allemaal een beetje ingewikkeld? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kant-en-klare cupcakes bij en supermarkt halen en kun je ze ook alleen decoreren!

Bron: Dokter OetkerBeeld: I Stock