Lifestyle

8 tips zodat jij s’ ochtends sneller bent (en dus langer kan slapen)

Opstaan is voor veel mensen het zwaarste moment van de dag. We willen zo lang mogelijk in ons warme bedje blijven liggen maar tegelijkertijd willen we ook goed voor de dag komen. Daarom hebben wij acht tips voor jou op een rijtje gezet om s’ ochtends sneller te zijn. Snooze away girls!

Kleren klaarleggen

Uren voor de spiegel staan om uit te zoeken wat je gaat aantrekken is herkenbaar voor te laatkomers. Zoek daarom de avond van tevoren uit wat je aan gaat doen, dat scheelt bakken met tijd. We snappen dat dit voornemen makkelijker gezegd is dan gedaan en voor de girls die toch weer alles uitgooien op het laatste moment: stick to the plan! Uitgerust eruitzien is beter dan stylisch eruitzien.

Maak je ontbijt/lunch de avond daarvoor

Als je ochtends nog broodjes moet afbakken en smeren kost dat best wat tijd. Niet ontbijten is ongezond en dus zul je moeten proberen dit op een ander moment te doen. Probeer daarom je ontbijt of lunch de avond daarvoor te bereiden. Smoothies zijn niet alleen prima te bewaren voor een nacht maar ook nog eens twee vliegen in één klap: het is drinkvoeding. Ook kant en klare muesli repen zijn mega handig en zorgen dat jij s’ ochtends geen tijd hoeft te besteden aan het smeren van brood. Handuuggg.

Slapen met een vlecht

We snappen dat je graag er goed uit wil zien, maar je haren wassen, föhnen en krullen om zeven uur s’ ochtends is wel heel fanatiek. Toch is er een manier om de perfecte krullen te krijgen zonder dat jij daar in the morning veel moeite voor hoeft te doen: slapen met een (vochtige) vlecht. Het enige wat je hoeft te doen in de ochtend is de vlecht eruit halen. Het lijkt dan niet alleen of je de hele nacht je haar hebt zitten krullen, je hebt het zelfs gedaan terwijl je sliep ;).

Bed opmaken

Dit klinkt heel gek, want je zou denken dat dit juist tijd kost. Maar we weten allemaal dat een geslapen bed heel verleidelijk is om terug in te stappen nadat je bent gaan plassen. Maak daarom nog voordat je gaat plassen je bed op. Je zult zien dat je niet meer terug wilt naar je bed en de drukkende blaas zorgt er ook nog eens voor dat je dit een rap tempo doet. Snelle Jelle!

Koud douchen

Het is niet bepaald fijn, maar wel super effectief: een koude douche. Je komt net uit dat warme bedje en springt daarna onder de warme douche. Vervolgens schrik je je een hoedje als je ziet dat die douche twintig minuten heeft geduurd. Zet daarom een timer van vijf minuten en als die afgaat draai je de knop naar koud. Je zult niet alleen zo snel mogelijk die douche uit willen, ook maakt een koude douche al je zintuigen wakker en ben jij de hele dag gefocust en fris.

Laat je telefoon met rust

Appjes lezen, Instagram checken en Snapchats van je vrienden openen. Hoppa! Er is een half uur voorbij. Een telefoon neemt zonder dat je het door hebt mega veel tijd in beslag. Probeer daarom jezelf voor te nemen om pas te kijken als je onderweg bent. We snappen dat de halve wereld telefoon verslaafd is maar ook Justin Bieber kan even wachten, toch?

Pak je tas de dag van tevoren in

Ochtend betekent wakker worden, en wakker worden betekent chaos. Niet zo gek dus als je weer je boeken, oplader en etui bent vergeten. Pak je tas daarom de avond daarvoor al in. Het enige wat je dan moet doen als je opstaat is je kleren aan te doen, brood en tas pakken en je kan vertrekken. No more waisting time!  

Lees ook:

6 x gezonde smoothies waarmee jij de dag fresh begint

5 tijdbesparende overnight oats voor als je geen tijd hebt

Dit gebeurt er met je hersenen wanneer je gelijk op je telefoon kijkt als je wakker wordt

 

Beeld: istock