Celebs

Hottie alert: is de Amerikaanse zanger Charlie Puth single?

It’s been a long day without you my friend! Of je nou de Tiktok generatie bent, ‘Fast and Furious’ fanaat bent of gewoon helemaal weg bent van zijn muziek, iedereen kent het liedje See you Again van Charlie Puth. Deze Amerikaanse artiest heeft al flink wat hitjes gemaakt, maar de laatste tijd is het stil aan de overkant. Wij deden onderzoek en kunnen je gerust stellen: Charlie is back!   

De doorbraak van Charlie Puth

Charlie Puth is een Amerikaanse singer songwriter die in 2009 bekend is geworden via zijn Youtube kanaal Charlies Vlogs. In een interview vertelt Charlie dat hij geïnspireerd was door Justin Bieber’s succes, en dat dit hem motiveerde om hetzelfde te doen. Dit is hem gelukt, want nadat hij het muziekprogramma ‘Can You Sing?’ had gewonnen tekende hij een contract bij een van de bekendste shows in Amerika: Ellen Degeneres. Hij zong tijdens de show de meest prachtige covers en dit vonden meer mensen. In 2011 verliet hij Ellen en stortte hij zich op zijn solocarrière.

Solo carrière van Charlie Puth

En dat lukte goed! Want in 2015 tekende Charlie een platencontract bij APG/Atlantic. Vanaf dit moment was er een ster geboren, want later in 2015 scoorde hij zijn eerste hit. Charlie is niet vies van een goede collab en heeft met verschillende celebs liedjes gemaakt. Zo heb je ‘We Dont Talk Anymore’ met Selena Gomez en zijn eerste hit ‘Marvin Gaye’ met Megan Trainor. De meest bekende plaat van Charlie is ‘See You Again’, waar hij met Wiz Khalifa een eerbetoon doet aan Paul Walker, die tijdens de opnames van nieuwste ‘Fast and Furious’ film overleed. Charlie heeft met dat nummer wel drie grammy awards gewonnen en hij won best song of the year van BBC. Dat Charlie Puth dus iemand is die we niet snel vergeten is wel duidelijk. Toch horen we niks meer van deze groovy zanger, en lijkt het alsof de zanger het rustig aan doet. Hoe is het nu met Charlie Puth?

Charlie Puth is single

De 29-jarige zanger staat er natuurlijk om bekend dat hij veel date maar let op girls: Charlie is weer singel! Afgelopen jaar heeft hij een relatie gehad met Charlotte Lawrens, maar in juni liet Puth weten dat het officieel uit was. Wij voelen de bui al hangen en wachten op weer een paar geweldige break-up songs! Gelukkig geeft Charlie aan dat dat sneller gaat gebeuren dan je denkt: de krullenbol is namelijk bezig met het maken van nieuwe muziek. Exciting!

Charlie Puth op TikTok

Dat Charlie al flink wat successen heeft behaald is dus wel duidelijk. Toch heeft deze artiest al een paar jaar geen hit gehad. Maar dat gaat veranderen. Charlie is namelijk fanatiek tiktokker geworden. En je raadt het al: hij is razend populair. Van humor tot serieuze onderwerpen, hij deelt het allemaal. Maar dat is niet het enige wat hij met zijn volgers deelt. Charlie maakt namelijk tiktoks over hoe zijn muziek tot stand komt. En je voelt het al aankomen: hij is bezig met een nieuw album en neemt ons mee in het proces. Zo verklapt de artiest een hele gave samenwerking: hij maakt een nummer met Elton John. WOW!

@charlieputh

I’m freaking out wtf just happened….. 💡

♬ original sound – Charlie Puth

@charlieputh

I made a song with @eltonjohn what is life lol

♬ After All – Elton John & Charlie Puth

Dat Charlie een talent is die we niet snel moeten vergeten is wel duidelijk. Wij vinden zijn voorproefje al lekker klinken en zijn benieuwd naar het verdere proces. Hopelijk blijft hij nu wat langer in de spotlights staan. See you my friend!  

Lees ook:

Dit spoken de celebs uit tijdens self-isolation

Fast & Furious acteur Paul Walker overleden