Food

Let’s go vega: 5 x budget vegetarische recepten

Lets go vega! Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees te eten, of helemaal vegetarisch te worden. Vegetarisch eten is niet alleen goed voor het mileu, maar ook mega healthy en lekker. Daarom hebben wij vijf vegetarische recepten voor jou uitgezocht. En bonus: ze zijn ook budgetproof! Enjoy 🙂

vegetarische recepten

Vegetarisch recept: maaltijdsalade niçoise

Wat heb je nodig?

  • 1 (zoete) aardappel
  • 150 g sperziebonen
  • 2 eieren
  • 100 g zongedroogde tomaten 
  • 1 rode ui
  • 10 zwarte olijven 
  • 75 g veldsla
  • 6 tl honing
  • 3 tl mosterd

Bereiding:

Stap 1: breng een pan met water aan de kook. Snijd de aardappel door midden en kook in twintig minuten gaar. 

Stap 2: dop de sperzibonen en snijd in stukken. Breng nog een pan water aan de kook en kook de sperzibonen in tien minuten gaar. Voeg de laatste drie minuten de eieren toe.

Stap 3: snijd de ui in ringen, de zongedroogde tomaat in stukken en halveer de olijven. Giet de eieren af en laat ze schikken. Pel het ei en snijd ze in partjes. Pak een salade bak en voeg de sla, ui, ei, tomaat, olijven en aardappelen toe en mix tot een geheel.

Stap 4: nu gaan we de dressing maken. Meng de honing met drie eetlepels olijfolie, zout, peper en de mosterd tot een dressing. Strooi over de salade heen. YUMMIE!!

Vegetarische recepten

Vegetarisch recept: lasagna 

Wat heb je nodig?

  • 2 el olijfolie
  • 600 g italiaanse roerbakgroente 
  • 400 g vegetarische rulstukjes (optioneel)
  • 700 g pikante pasta/tomatensaus
  • 12 lasagnebladen
  • 250 g mascarpone
  • 125 g geitenkaas

Bereiding: 

Stap 1: verwarm de oven voor op 180 graden en verhit olie in een koekepan. 

Stap 2: bak de italiaanse groente vier minuten in de koekenpan. Voeg de rulstukjes toe en bak deze twee minuten mee.

Stap 3: voeg nu de tomatensaus toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het drie minuten door sudderen. 

Stap 4: nu ga je de lasagna toren maken. Vet een ovenschaal in met boter of olie. Verdeel vier lasagna bladeren over de bodem. Verspreid de zelfgemaakte groentesaus over de bladeren en doe er een schep mascarpone bij. Doe dit tot alle lasagne bladeren op zijn. 

Stap 5: strooi de geitenkaas over de lasagne en zet de lasagne in de oven. Na dertig minuten kan je dit heerlijke vegetarische recept serveren.

vegetarische recepten

Vegetarisch recept: zoete aardappel stampot

Wat heb je nodig?

  • 3 el zonnebloemolie  
  • 1 kg zoete aardappel 
  • 2 venkelknollen
  • 85 g rucola 
  • 1 zakje Verstegen mix voor stamppot zoete aardappel
  • 100 g witte kaas

Bereiding:

Stap 1: schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar.

Stap 2: snijd de stelen, de onderkant en het groen van de venkelknollen. Snijd de venkel in de lengte zodat je dunne slierten krijgt. 

Stap 3: verhit olie in een koekepan en bak de venkel in vijftien minuten zacht en goudbruin. Vergeet niet te roeren!

Stap 4: snijd de rucola grof en giet de aardappelen af. Vang een kopje kookvocht op. 

Stap 5: pureer de aardappelen en voeg het zakje Verstegen mix en het kookvocht toe. Mix de rucola en venkel door de puree en bestrooi met witte kaas. Eetsmakelijk!

vegetarische recepten

Vegetarisch recept: pompoensoep 

Wat heb je nodig?

  • 2 uien 
  • 3 aardappels 
  • 400 g pompoenblokjes (diepvries)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl kaneel 
  • 1/4 tl nootmuskaat 

Bereiding:

Stap 1: verhit de olijfolie in een grote soeppan. Snijd de uien en voeg ze toe aan de pan. Bak de uien in 10 minuten zacht.

Stap 2: zet het vuur iets zachter en voeg de kruiden toe. Doe eventueel een scheutje water in de pan zodat de kruiden niet aanbranden. 

Stap 3: snijd de aardappelen in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Vul de pan met water tot alle aardappelen onder water staan. Doe de deksel op de pan en kook de aardappelen 10 minuten. 

Stap 4: snijd de pompoen in stukjes en voeg toe aan de pan. Voeg zonodig nog een beetje water toe. Laat het 15 minuten doorsudderen.

Stap 5: serveer de soep. Bon appetit!

vegetarische recepten

Vegetarisch recept: tortilla’s

Wat heb je nodig?

  • 4 tortilla’s
  • 2 vleestomaten 
  • 1 rode ui
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje kidneybonen 
  • 1 rode peper (optioneel)
  • geraspte jonge kaas (optioneel)

Bereiding:

Stap 1: verhit een eetlepel olijfolie in een koekepan. Snijd de ui, tomaat en peper in kleine stukjes.

Stap 2: bak de uien in de pan en voeg na twee minuten de bonen en mais toe. Voeg daarna de tomaten en de peper toe.

Stap 3: verwarm de tortilla’s 30 seconden in de magnetron.

Stap 4: schep de vegetarische tortilla saus op de tortilla en rol op. Voeg eventueel wat geraspte jonge kaas toe. Lekker smullen!

Lees ook:

Vegans opgelet: 14 x de leukste vegan hotspots in Amsterdam

Smullen: 4 x fantastische veganistische milkshake recepten

5 x de lekkerste vega(n) tosti recepten

 

Bron: Albert HeijnBeeld: istock