Food

Vegans opgelet: 14 x de leukste vegan hotspots in Amsterdam

Amsterdam zit vol met hippe trendy hotspots en het lijkt wel alsof de coole lunchtentjes zo uit de grond ploppen. Hartstikke lekker allemaal, maar voor de girls die graag plantaardig eten is het soms nog wel even zoeken. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de 14 leukste (en lekkerste) vegan hotspots van Amsterdam.

vegan hotspot amsterdam 

Vegan hotspots Amsterdam #1. Meatless District

Meatless District vind je op de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West. De kaart staat vol met de lekkerste vleesloze gerechten. Zin in lekker Hollandse kroketten? Ga dan zeker even langs Meatless District en probeer de vega kroketten. Ook hebben ze de lekkerste homemade falafel met naanbrood en Caesar Salad met vega kip. Hier wil je echt alles proberen. Extra leuk: ze hebben zelfs vegan wijn!

View post on Instagram
 

Vegan hotspots Amsterdam #2. Beter & Leuk

Heb je ooit van een vegan high tea gehoord? Yummy! Bij Beter & Leuk hebben ze de lekkerste vegan taartjes, cakes en zoetigheid. Deze vegan hotspot in vind je in Amsterdam-Oost. Ook voor leuke workshops, kleding en hebbedingetjes kan je terecht bij Beter&Leuk. Oh, en op zondag is er een vegan brunch. Echt een aanrader!

View post on Instagram
 

Vegan hotspots Amsterdam #3. Vegabond

In 2014 opende een van de eerste vegan hotspots in Amsterdam: Vegabond. Dit leuke tentje in hartje Jordaan is een super gezellige plek om lekker te genieten van een veganistische lunch of snack. Gouden tip: neem een blok vegan kaas van No-Muh mee en je zal nooit meer de echte Hollandse kaas missen.

View post on Instagram
 

Vegan hotspots Amsterdam #4. Healthybelly

Guilt-free genieten van een lekkere burger? Bij Healthybelly staan een aantal verschillende burgers, waaronder één van kikkererwten, bieten en linzen op het menu. En wil je ook nog een leuke Insta-picture maken? Dan ben je bij Healthybelly aan het goede adres. Met de marmeren tafels en felgroene muren is het interieur helemaal Instagram-worthy. Je vindt Healthybelly in Amsterdam-West.

View post on Instagram
 

Vegan hotspots Amsterdam #5. SNCKBR

Heb jij ook vaak trek in een goede burger of in een patatje met pindasaus? Bij SNCKBR kan je zonder schuldgevoel genieten van een healthy burger of zoete aardappelfrietjes. Alles bij SNCKBR is gericht op duurzaamheid, zelfs de stijlvolle inrichting. Wist je trouwens dat ze bij McDonald’s nu ook vegan kipnuggets verkopen? Zo lekker. Het enige nadeel van SNCKBR is dat ze tijdelijk hun deuren hebben gesloten in Amsterdam. Voor een heerlijke kaassouflé burger moet je dus echt even een dagje naar Utrecht. Goed excuus om er een leuk shopdagje van te maken, toch?

View post on Instagram
 

Vegan hotspots Amsterdam #6. InStock

De vegan hotspot InStock is echt een superleuk concept. Hoe vaak gooi jij wel niet eten weg dat je vergeten bent op te eten of iets wat over datum is? Bij InStock gaan ze dus juist voedselverspilling tegen. Er wordt gekookt met de oogst van de dag, bijvoorbeeld met de producten die normaal zouden worden weggegooid door de Albert Heijn. Dit betekent bij InStock dat het menu nooit hetzelfde is. Doordat de koks elke dag weer andere producten binnenkrijgen, maken ze hier elke dag weer iets anders verrassends mee. Zo wordt het elke keer een verrassing wat jij op je bord krijgt. 

View post on Instagram
 

Vegan hotspots Amsterdam #7. Mr. Stacks

Vegan pancakes? Say what?! Bij Mr. Stacks kan het allemaal. Mr. Stacks is nog maar kort geopend in de Amstersdanse Pijp en je kan er all day breakfast eten. Naast de lekkerste vegan pancakes verkopen ze ook vegan Bubble Tea. Wat wil je nog meer?

View post on Instagram
 

Vegan hotspots Amsterdam #8. Roots

Ontbijt, lunch of diner? Dan ben je bij Roots aan het goede adres. Van healthy bites en sapjes tot de lekkerste pasta’s en burgers. Ben je in Amsterdam-Zuid? Wip dan vooral even langs want bij Roots kan je heel makkelijk on the go bestellen. Zo kan je nog even een lekker healthy ontbijtje meegrissen voor je naar je werk toe gaat.

View post on Instagram
 

Vegan hotspots Amsterdam #9. Vegan Junkfood Bar

Wie ook zeker niet mag ontbreken op onze vegan hotspots lijstje is de Vegan Junkfood Bar. Heerlijk om in het weekend te genieten van een vegan bitterbal in het zonnetje op het terras. De Vegan Junkfood Bar heeft inmiddels al drie vestigingen in Amsterdam en wat ons betreft mogen dat er nog véél meer worden.

View post on Instagram
 

Vegan hotspots Amsterdam #10. The Avocado Show

Het eerste Avocado restaurant van de wereld zit gewoon in Amsterdam en daar mogen we best wel een beetje trots op zijn. Deze hotspot is niet geheel vegan maar er bevinden zich genoeg vegan opties op de kaart. Bijvoorbeeld de vegan paradise poké bowl of The Heart Beet toast met rode bietenhummus, avoacdo, bietjes en zwarte sesam zijn mega lekker. En het eten wordt zo mooi geserveerd dat je er wel even een fotootje van moét maken. 

View post on Instagram
 

Vegan hotspots Amsterdam #11. Nnea 

Voor de lekkerste vegan pizza moet je écht naar Nnea. Nnea zit gevestigd op de Bilderdijkstraat, dichtbij de foodhallen in Amsterdam. Als je de vegan pizza hebt geproefd, wil je nooit meer iets anders. De bodem is is zo dun, luchtig en niet vettig. En als je je pizza niet makkelijk krijgt doorgesneden geven ze je er handig een schaar bij. In Italië is dat super normaal, dus je hoeft je niet te schamen. 😉

View post on Instagram
 

Vegan hotspots Amsterdam #12. Van Leeuwen Icecream

Voor alle vegans die houden van romig ijs, eat your heart out! In Amsterdam op het Haarlemmerplein kan je nu genieten van een bolletje vegan ijs. Van matcha, chocolate chip tot coffee crunch. En já, zelfs het hoorntje is vegan. Nou wij weten wel waar we de hele zomer te vinden zijn ;-).

View post on Instagram
 

Vegan hotspots Amsterdam #13

De gerechten van The Meets zijn niet alleen vegetarisch of vegan, maar ook grotendeels glutenvrij. Het talentvolle team van dit restaurant serveert ontbijt, brunch, lunch en diner. Allemaal plantaardig! Op het menu staat vegan fastfood, maar ook vegetarische alternatieven zoals kaas of een kippeneitje. Al ligt de focus deels op fastfoodgerechten zoals pizza (van kikkererwtenmeel), chili (sin carne) en vegaburgers, The Meets trekt met hun menu de aandacht van Amsterdammers bij wie gezondheid hoog op de agenda staat. En terecht, want de ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal, eerlijk, biologisch en vrij van toevoegingen. 

Vegan hotspots Amsterdam #14 KEBABI

Op de Overtoom opende in 2018 de eerste en tegelijk beste vegan kebab-snackbar in Amsterdam: Kebabi. Aan het interieur vol graffiti zie je meteen dat dit een – nog speelser – broertje is van de succesvolle Vegan Junk Food Bar. Enkele toppers van daar staan ook hier op de kaart, waaronder de veganistische bitterballen en de kipnuggets. De uitblinker op het menu is uiteraard de Döner Kebabi, met kebabvlees gemaakt van pittig gekruide, gerookte soja, geserveerd op een zelfgebakken pitabroodje met sriracha en knoflooksaus. De Waffle Fries zijn los te bestellen, maar zijn ook terug te vinden op de Kapsalon, gemaakt met (uiteraard) zuivelvrije sauzen en kaas. 

 

Geen zin om de deur uit te gaan? Maak dan thuis deze overheerlijke vega(n) tosti’s.

Beeld: iStock

Must reads 👀