Lifestyle

8 x de leukste spellen voor een avondje met de meiden

Het wordt weer vroeger donker (sad) en we verplaatsen het feest dus naar binnen. Het is de perfecte tijd van het jaar om samen met je vrienden de strijd aan te gaan in een spellenmarathon. Wij hebben de leukste spellen uitgezocht voor jouw meiden avond. May the best win!

Escape Room: The Game

Ben jij gek op raadsels en puzzelen? Dan is deze game perfect voor jou. In Escape Room the Game transformeer je in een spion en ga je zes missies aan. Door het maken van puzzels moet je de verborgen sleutel vinden om zo te kunnen ontsnappen. Maar pas op, je kunt gesaboteerd worden. Lukt het jou om binnen vijftien minuten uit het huis te ontsnappen?   

Rummikub The Original Classic 

Een oude bekende is natuurlijk rummikub. Dit spel laat je hersens kraken en kleur en cijfer logica is hier belangrijk. Probeer setjes te maken van oplopende getallenreeksen, of dezelfde getallen met verschillende kleuren. De speler die als eerste al zijn stenen heeft weggespeeld op het dek, heeft gewonnen.   

30 Seconds 

Een van de meest gespeelde spellen van dit jaar is toch wel 30 seconds. Dit spel draait om algemene kennis en snelheid. Je krijgt 30 seconden om de vijf begrippen op het kaartje uit te leggen aan je teamgenoten. Dit doe je natuurlijk zonder het woord zelf te benoemen en dit kan frustratie opleveren. Dit spel brengt sfeer, strijdlust en is spannend tot het eind. Game on!

Dixit

Dit spel draait om verbeelding en inschatten. Op de kaarten staan mysterieuze plaatjes die je op verschillende manieren kan omschrijven. De verteller kiest een kaart uit en legt deze ondersteboven in het midden. Vervolgens noemt de verteller een woord, zin of klank bij zijn uitgekozen plaatje. De andere spelers kiezen nu een kaart uit hun eigen collectie waarbij ze denken dat het woord van de verteller het best bij past. 

Het Jachtseizoen

Kennen jullie het jachtseizoen van StukTV? In dit programma gaat een team de locatie van een boef achterhalen. En jij kan dat nu ook thuis doen! Met het jachtseizoen bordspel ga jij nu je eigen boeven vangen. Achterhaal de locatie van de boef en jij hebt gewonnen! Maar pas wel op, want boeven zijn sluw en leiden je zo om de tuin.

Beverbende 

Een wat kleiner spel, maar zeker niet minder leuk is beverbende. Hier testen ze hoe goed jij kan opletten en onthouden. Het doel van het spel is zo laag mogelijke kaarten te hebben aan het eind van het spel. In dit spel kan je de tegenstander saboteren als je goed bij de les blijft! Dit spel is een top voor een meidenavond, maar ook op reis is dit spelletje een must have.  

Don’t Drop the Soap 

Dit spel speelt zich af in de douche van een gevangenis. De spelers zijn de gevangenen en moeten strijden tegen elkaar. Zet je kaarten goed in want straks ben je de pineut. Er is bij dit spel geen winnaar, maar één verliezer. Wil je geen verliezer zijn? Dont drop the soap!

Drunk, Stoned or Stupid

Dit spel is hilarisch en laat de waarheid naar boven komen. Op de kaarten staan omschrijvingen en jij moet per beurt bepalen bij wie die uitspraak het best past. Je leert je vrienden op een ander vlak kennen en lachen zul je zeker! Wie verzamelt de meeste kaarten en is drunk, stoned of stupid? Deze ijsbreker heeft alleen verliezers maar informatie winnen doe je zeker.   

Lees ook:

Dit zijn dé essentials voor een pyjama party met de meiden

9 x de leukste weekendjes weg met vriendinnen in Nederland

Girlsnight! Deze Netflix films zijn perfect om te kijken met je BFF

 

Beeld: istock