Food

Yum: zo maak je thuis een vegan pumpkin spice latte

De pumpkin spice latte is weer te koop bij de Starbucks, maar wist je dat je dit lekkere herfstdrankje ook thuis kunt maken? Dit is het recept voor vegan pumpkin spice latte. Happy autumn!Vegan pumpkin spice latte: dit drankje wil je deze herfst proberen
De herfst is begonnen en dat betekent warme drankjes en series bingewatchen. En oké, soms ook doorweekt van de regen op een treinstation staan… Gelukkig is daar de pumpkin spice latte om je deze oktober een beetje op te warmen. Wist je dat je dit drankje ook makkelijk zelf kunt maken? Deze vegan pumpkin spice latte wil je thuis zeker maken.

Nog niet genoeg pumpkin spice? Hier vind je het recept voor de Starbucks pumpkin spice latte taart. Of wat dacht je van deze recepten met pompoen? Zo wordt het een hele fijne herfst.

Dit heb je nodig voor de vegan pumpkin spice latte
♥ 56 gram pompoenpuree uit blik (of maak het zelf)
♥ 60 ml ahornsiroop
♥ 30 gram suiker
♥ 475 ml melk naar keuze (amandelmelk, havermelk of sojamelk bijvoorbeeld)
♥ 2 tot 4 shots espresso
♥ 1 flinke eetlepel pompoentaartkruiden of andere winterse kruiden
optioneel voor de topping: vegan slagroom, vegan karamelsaus en kaneel

Recept: vegan pumpkin spice latte
1. Neem een middelgrote pan en doe hierin de pompoenpuree, de ahornsiroop, de suiker, de kruiden en de vegan melk. Zet de pan op laag vuur en meng alles goed door totdat er geen klontjes meer in het mengsel zitten.
2. Voeg de koffie toe en meng alles nog een keer door.
3. Proef eventjes en kijk of er nog meer suiker of ahornsiroop bij moet of meer kruiden. 
4. Haal de pan van het vuur en schenk je vegan pumpkin spice latte in mooie glazen. Maak je PSL af met vegan slagroom, vegan karamelsaus en een beetje kaneel. 

 
Bron: Wowitsveggie.comBeeld: iStock