Love

Checklist! Als hij deze dingen doet, ben je gewoon een scharrel voor hem

scharrel

Friends with benefits, bedpartner voor de nacht, oftewel: een scharrel.  Jullie gaan je eigen weg en spreken alleen af voor: you know what 😉 Toch zijn gevoelens lastig te vermijden als je intiem bent met elkaar. Om je toch wat meer duidelijkheid te geven heeft Girlscene alle signalen voor je op een rijtje gezet: ben je enkel een scharrel of is dit het begin van een relatie?

Signalen dat je alleen een scharrel bent

 1. Niet willen slapen
  Na een wilde nacht is het natuurlijk het fijnst als je daarna gelijk in slaap kan vallen. Toch is er niets zo intiem als het delen van een bed. Daarom hebben scharrels liever dat je diezelfde avond nog weggaat, zodat ze de volgende dag lekker hun eigen ding kunnen doen.
 2. Afstandelijk
  De drankjes flowden gisteravond goed en jullie zijn in bed beland samen. Alles leek leuk tot de volgende ochtend. Nu doet je crush afstandelijk en merk je dat diegene het liefst heeft dat je snel weer weggaat. Auch, walk of shame.
 3. Daten met andere meisjes
  Duidelijker als dit wordt het bijna niet. Je crush wil dat je weet dat je niet de enige bent en dat de opties nog open zijn. Aan een scharrel zitten immers geen verplichtingen.
 4. Dronken aandacht
  Je crush geeft je alleen aandacht wanneer er drank in het spel is. Oh, oh, je bent waarschijnlijk een bootycall. Door het drinken heeft je crush zin in intimiteit en wie kan je dan beter bellen dan je scharrel?
 5. Niet gezien willen worden
  Een scharrel is een tussenpersoon en je weet eigenlijk al dat het niets gaat worden. Daarom wordt je crush liever niet gezien met jou in het openbaar. Straks denken mensen dat jullie een stel zijn en schrikt dat anderen af. Girls, red flag!
 6. Geen complimenten
  Mannenlogica is allesbehalve logisch. Vaak denken ze dat als ze je complimenten geven jij sneller gevoelens voor ze krijgt. En bij een scharrel zijn gevoelens niet de bedoeling. Daarom geeft je crush je liever geen complimenten en blijft het contact oppervlakkig.

Lees ook:
Zo vaak hebben gelukkige koppels ruzie per week

Signalen voor een potentiële relatie

 1. Afspreken om leuke dingen te doen
  Het begon allemaal met ‘s nachts afspreken, maar langzamerhand willen jullie elkaar ook overdag zien. Een drankje op het terras of een dagje naar de dierentuin. En als afsluiting brengt je lover je veilig thuis. Dat is wel anders dan een uitje naar de slaapkamer.
 2. Regelmatig contact
  Vaak appen scharrels alleen met elkaar om af te spreken of omdat ze afgesproken hebben. Maar als je lover buiten ook nog interesse in jou toont ziet hij/zij jou echt niet alleen als een scharrel om de nacht mee door te brengen.
 3. Hij praat over je
  “We hebben al veel over je gehoord!” Als je dit te horen krijgt van zijn/haar vrienden betekent dit dat het serieus aan het worden is. Je lover kan niet stoppen met over je nadenken en deelt dit met de mensen die hij/zij het meest vertrouwt, de vriendengroep natuurlijk. Als je lover dit doet, zit het wel goed.
 4. Ouders ontmoeten
  Meeting the parents! Je lover is trots dat jullie samen zijn en jullie zijn klaar voor meer betrokkenheid in elkaars leven. Green flag! Een goede eerste stap is elkaars familie ontmoeten. Spannend hoor.
 5. Foto’s posten op social media
  Je lover heeft het eindelijk insta-officieel gemaakt en een foto van jullie tweetjes gepost.De meningen van anderen doen er niet meer toe. Als jullie maar gewoon samen zijn, dan komt alles goed.
 6. Gevoelens uitspreken
  Wiehoe! Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen, maar dit is toch wel een teken dat je niet alleen gezien wordt als een scharrel. Je lover wil dat je weet dat hij/zij jou leuk vindt en hoopt waarschijnlijk dat dit wederzijds is.
 7. Toont interesse
  Je lover vraagt naar je dag, hoe je je voelt en wat je bezighoudt. Als je alleen een scharrel was geweest waren deze dingen helemaal niet interessant, maar boeide het alleen in welke club je staat.
Beeld: pinterest