Health

3x boeken over menstruatie om je cyclus beter te begrijpen

Van de fases waar je doorheen gaat tot alles dat met hormonen te maken heeft. Dit zijn drie boeken over menstruatie om je cyclus beter te begrijpen. 

Boeken over menstruatie #1 | Ben je ongesteld ofzo? – Honorata van den Akker & Lieke Smets
Honorata en Lieke, ook wel bekend als De Menstuatiemeisjes, schreven Ben je ongesteld ofzo? Hoor je tampons te verstoppen? Is bruin bloed normaal? Moet je met menstruatiepijn naar de dokter? De Menstruatiemeisjes laten in dit boek geen vraag ongesteld. Superhandig, ook als je nog niet ongesteld bent!

Bestel het boek hier
boeken over menstruatie

Boeken over menstruatie #2 | De Cyclus Strategie – Maisie Hill
Een beetje een klassieker als het gaat om boeken over menstruatie om je cyclus beter te begrijpen is De Cyclus Strategie van Maisie Hill. Een lekker no-nonsense boek over ongesteld zijn met heldere uitleg over wat er nu exact in je lichaam gebeurt elke maand en hoe je elke fase van je cyclus in je voordeel kan laten werken. 

Bestel het boek hier

boeken over menstruatie

Boeken over menstruatie #3 | 50 Things You Need to Know About Periods – Claire Baker
Claire neemt je mee door haar 50 beste adviezen en legt je de ‘vier seizoenen’ van onze menstruatiecyclus uit en hoe ze hormonaal variëren om alles te beïnvloeden, van stemming, motivatie en geheugen tot energieniveaus, zelfvertrouwen, focus en stress. Je leert hoe je je cyclus in kaart kunt brengen om je krachten in elke hormonale fase te identificeren, de hulpmiddelen die je nodig hebt om met je lichaam te werken in plaats van je ertegen te verzetten, en dat je niet gek bent: het is volkomen natuurlijk om je per week anders te voelen! We’ve all been there.

Bestel hier 50 Things You Need to Know About Periods

boeken over menstruatie

 
Beeld: iStock, Bol.com