Lifestyle

4x interactieve boeken voor een sterkere mindset

Een happy mindset is een happy lifeMen is de laatste tijd – gelukkig – veel meer bezig met het krijgen en behouden van een positieve mindset. Wij hebben de vier fijnste interactieve boeken voor je op een rijtje gezet, waardoor jij zo, hups, in een positieve sfeer belandt. 

Het lijkt misschien een beetje belachelijk, maar meer over jezelf te weten komen via journaling en self help books, kan oprecht heel goed werken. Stel, je begint elke dag met tien minuten werken aan je mindset, dan kan dat je hele dag positiever maken. Om een beginnetje te maken, gaan déze boeken jou daar bij helpen. 

#1 Burn after writing 

Waarschijnlijk heb je wel eens van anderen over dit boek gehoord, maar heb je het idee om zélf in dit boekje te gaan schrijven gauw weggewuifd. Think again, want Burn after writing helpt ontzettend therapeutisch. Het is de bedoeling dat je het boek opent op een willekeurige bladzijde en de vragen (over het verleden en over de toekomst) beantwoordt die er op die pagina staan. 

Te koop bij bol.com voor 11,99 euro.

burn after writing

#2 Het 6 minuten dagboek

Aan je mindset werken in niet tien, maar zes minuten? Dan is Het 6 minuten dagboek gegarandeerd iets voor jou. Met motiverende quotes, vragen, reflecties en all positive vibes begin je je dag goed en anders dan het Burn after writing boek, mag je deze gewoon heel laten. 

Te koop bij bol.com voor 16,99 euro.

6 minuten dagboek

#3 Finish This Book

Finish This Book is niet zozeer een journal, of een self help book. Het is namelijk de bedoeling dat jij, de lezer van het boek, de nieuwe schrijver wordt. Jij bent namelijk degene die het ‘mysterie’ moet oplossen en het boek moet schrijven. Waar is dit dan precies goed voor? Nou, om een boek te kunnen schrijven is er heel veel creativiteit nodig, óók met dit boek. Creativiteit = positiviteit = betere mindset. Snap je ‘m al?

Te koop bij bol.com voor 11,69 euro.

finish this book

#4 Calm the chaos-dagboek

Wanneer je hoofd maar niet kan stoppen met denken en je hersenen één grote chaos is, dan wil je maar één ding: rust. Het Calm the chaos-dagboek is een boek die jou helpt te reflecteren op je dag en uit te kijken naar de volgende. Heel fijn om bijvoorbeeld net voor het slapengaan in dit boek te schrijven. Zo kun je met een gerust hart slapen en ben je de volgende dag weer helemaal fris en fruitig. 

Te koop bij bol.com voor 12,99 euro.

calm the chaos

Bron: bol.comBeeld: iStock, bol.com

Must reads 👀