Health

Happy mindset: dit is waarom geluk altijd begint bij jezelf

Wij snappen het: wij mensen hebben graag bevestiging van anderen of we op de juiste weg zitten. Als we ongelukkig zijn hebben we onze omgeving nodig om ons op te vrolijken. Maar moeten we dit wel van anderen laten afhangen? Met deze redenen begint geluk bij jezelf en je mindset. You go girl!

Redenen waarom geluk altijd begint bij jezelf 

1. Je mindset zegt een hele hoop
Hoe je over dingen denkt en hoe je in het leven staat zegt veel over hoe gelukkig jij bent. Denk je alleen maar negatief over alles? Dan zul je nooit echt gelukkig worden en kunnen genieten van bepaalde dingen. Als jouw mindset goed is en je postiever bent, zal je zeker meer geluk ervaren. Weg met die negatieve bubbel, jij bent wel meer waard dan dat girl.

2. Anderen kunnen jouw gevoel niet bepalen
Wij snappen dat je veel vrienden wil om je gelukkig te gaan voelen. Maar geluk begint toch echt bij jezelf. Anderen kunnen niet zorgen dat je blij met jezelf bent. Jij bent zelf degene die moet zorgen dat je een fijn leven hebt, anderen kunnen dat niet doen. Was het maar zo'n feest. Maar als jij optimaal kunt genieten van het leven, heb jij het vast ook leuker met je vriendinnen. Denk daar maar over na.
geluk begint bij jezelf  3. Jij hebt de touwtjes in handen
Het is vaak een bewuste keuze om te bepalen of jij je leven waardeert. Zie jij alleen het negatieve in je leven? Of doe je ook je best om de positieve dingen te zien? Want geloof ons maar: er zullen ook een hele hoop positieve dingen in je leven zijn. Dingen zoals een hond die blij is om je te zien, je moeder die extra lekker voor je kookt of een compliment van iemand aan jou. Kies voor je geluk, you go girl! Tip van ons: leuke hondenfilmpjes zijn de bom hiervoor ;-)

4. Jij kan alleen zelf de dingen doen die jou echt gelukkig maken
Heb je het niet naar je zin op je werk? Ga dan ander werk doen als jou dat gelukkiger maakt. Is je lover niet meer je lover? Maak het dan uit. Is je opleiding niet je passie? Doe dan iets waar je wel je hele hart en ziel in kwijt kan. 

5. Wanneer je verandering in je leven wil, moet je dat zelf realiseren 
Gaat het niet goed met je? Zoek dan hulp en probeer aan jezelf te werken. Jij bent zelf degene die dit moet doen, maar dat betekent niet dat anderen je hier niet bij kunnen helpen. Je hebt je geluk in eigen handen. Wij geloven alvast in je. 

Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved