Beauty

Interessant: met déze wenkbrauwvorm zou je intelligenter zijn

Je eigen wenkbrauwen, you love ’em or you hate ’em. Of je nou dunne streepjes hebt, of hele volle – ze zijn erg bepalend voor je uitstraling. Logisch, want ze geven vorm aan je gezicht. Maar wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat je door bepaalde wenkbrauwen er een stuk slimmer uit kan zien.

View post on Instagram
 

Heb je binnenkort een belangrijk sollicitatiegesprek of heb je gewoon zin om eens wat anders uit te proberen waarbij je er super slim eruit ziet? Probeer deze wenkbrauwen dan eens. Was het maar zo’n feest dat je ze er zo op kon plakken. Anyways, met de juiste kleur én vorm wenkbrauwen lijk je dus heel intelligent.

Donkere wenkbrauwen

Uit een onderzoek is gebleken dat vrouwen met donkere wenkbrauwhaartjes vaak als slimmer of (er is een verschil) intelligenter worden geschat. Daarnaast speelt de volheid van die harige borsteltjes ook mee. Wanneer je volle én donkere wenkbrauwen hebt, zijn je gezichtsuitdrukkingen en emoties veel beter af te lezen. Daarbij werd ook gezegd dat bij vrouwen die lichtere brows hebben, dat dus veel minder goed zicht- en afleesbaar is. Het lijkt hierdoor – onbewust – alsof er weinig in je omgaat. No worries voor de vrouwen met lichte wenkbrauwen, want omdat het zo lijkt, betekent niet dat het ook echt zo is.

Microblading

Als je van nature niet zo’n volle lading wenkbrauwen hebt, maar toch voor die slimmere look wil gaan: gelukkig bestaat er microblading. Dit is een soort tattoo-techniek om je wenkbrauwen als het ware voller te maken. Er wordt hier door middel van kleine en dunne naalden een semi-permanent pigment aan de huid toegevoegd. Het lijkt dus alsof het haartjes zijn, maar dat zijn ze dus niet. Hoe handig – als het goed gaat tenminsteJe kunt natuurlijk ook gewoon gebruik maken van een pincet, wat wenkbrauwpotloden en -gel.

En voor alle vrouwen met brows als Cara Delevingne en Lily Collins en Emilia Clarke: jullie zijn gezegend.

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Lees ook:
★ Wenkbrauwen epileren? Zo creëer je de perfecte wenkbrauw
★ 11 wenkbrauwfouten die iedereen maakt

Bron: Harpers BazaarBeeld: iStock, Instagram