Lifestyle

Dit zijn 7 belangrijke dingen om te onthouden als je weer gaat daten

Van de eerste date, je eigen onzekerheden tot je kwetsbaar moeten opstellen. Het is niet makkelijk als je weer gaat daten. Dit zijn 7 belangrijke dingen om te onthouden als je weer gaat daten (en ja, die moet je soms écht even horen).

1. Maak je minder zorgen om of hij/zij jou leuk vindt, maar focus je meer op wat jij van de ander vindt
Daten betekent ook dat je de controle een beetje moet loslaten. Na een paar dates kan je namelijk best een beetje onzeker worden. Je maakt je zorgen of de ander jou wel leuk vindt. Eigenlijk is het beter om je daar wat minder op te focussen en dicht bij jezelf te blijven. Wat vind jij eigenlijk van hem of haar? Deze tip toepassen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel handig om hierover na te denken. 

2. Afwijzing hangt niet samen met je eigenwaarde 
Na een vervelende date ben je blij dat je van iemand af bent, maar soms kun je ook worden afgewezen door iemand die jij wel ziet zitten. Heel vervelend, want een afwijzing is nooit leuk en je kunt je er heel verdrietig door voelen. Sta jezelf toe om te huilen, maar onthoud wel dat een afwijzing niet samenhangt met hoe leuk je bent. Je bent nog steeds goed genoeg! En ja, ook als je zelf de ander moet afwijzen en je daarna verdrietig bent omdat je het even niet meer weet.

3. Kies niet voor iemand die niet helemaal voor jou gaat
Als de liefde niet wederzijds is, moet je het niet afdwingen. Daten betekent dat je gaat ontdekken of jullie elkaar leuk vinden. Als jij de ander niet leuk vindt of hij of zij jou niet, dan is dat helaas zo en kun je beter eerlijk zijn. 

4. Vraag jezelf af of je vrienden zou zijn met de persoon tegenover je (en wees eerlijk)
We willen natuurlijk allemaal dat je date je lover aka. de liefde van je leven wordt. Voordat het zo ver is, kun je je het beste afvragen of je vrienden zou zijn met deze persoon. Wees eerlijk tegen jezelf. Die nare opmerkingen, zou je die ook pikken als je beste vriendin dat tegen je zou zeggen? Belangrijke dingen om te onthouden als je weer gaat daten!

5. Maak je niet teveel zorgen als hij niet direct op je app’jes reageert
Neem niet alles direct heel persoonlijk. Het is heel gezellig om met iemand te daten, maar geef elkaar ook de ruimte. Je hebt tenslotte ook nog een eigen leven waar gewerkt of gestudeerd moet worden. Dat hij of zij niet op je app’jes reageert, is meestal gewoon omdat ‘ie het te druk heeft.

6. Onthoud dat je niet perfect hoeft te zijn om geliefd te worden
Iedereen heeft onzekerheden en iedereen voelt zich kwetsbaar. Om toch te daten ondanks dat je je kwetsbaar voelt is juist onwijs sterk. Bovendien zal de juiste persoon je je op je gemak stellen, waardoor je jezelf kunt zijn inclusief je onzekerheden. En misschien is het dan wel meant to be… 

7. Je liefdesleven is een deel van je leven, vergeet de rest niet
Ook een van de belangrijke dingen om te onthouden als je weer gaat daten is dat je de rest van je leven niet moet vergeten. Het is lekker om helemaal op te gaan in je nieuwe date, maar je vriendinnen zijn er ook nog. En een beetje me-time af en toe is ook meer dan nodig, right?

 
Bron: Instagram @selfcare4yuBeeld: iStock

Must reads 👀