Lifestyle

Uit onderzoek gebleken: lange mensen zijn vaak intelligenter

Another day, another experiment. Volgens slimme wetenschappers (zouden zij ook lang zijn?) zijn langere mensen intelligenter. We weten niet of we hier nu wel zo blij mee moeten zijn, maar goed, onderzoek is onderzoek. Wij wilden zelf óók even op onderzoek uit gaan en dít is dus blijkbaar de link tussen verschil in lengte én intelligentie. 

Genetisch bepaald

Voordat we iedereen op ons dak krijgen: natuurlijk is het genetisch bepaald hoe intelligent of slim je bent. Wanneer je superslimme ouders hebt, is de kans groot dat je zelf óók die intelligentie genen hebt. Een andere factor die meespeelt met het bepalen van jouw intelligentie is je omgeving. Gevalletje nature nurture. Daarnaast heb je ook nog verschil tussen boeken-slim en straat-slim (ja, echt).

Fun fact: wist je dat je als slimmer wordt beschouwt wanneer je een instrument bespeelt?

Lange mensen intelligenter

Alle bovenstaande factoren spelen dus mee met hoe intelligent je nou eigenlijk bent. Wetenschappers van de Princeton University zijn er achtergekomen dat een uiterlijk kenmerk óók meeweegt. Het zou zo zijn, dat wanneer je langer bent, je ook intelligenter zou zijn. Dit komt door de verschillende tests die zijn afgenomen bij verschillende volwassenen én kinderen. Langere mensen deden het stukken beter op deze tests.

Psychologische redenen

Hoe kan dat dan? Volgens onderzoek zijn langere mensen vaak assertiever en denken ze dat ze meer gezag hebben (omdat ze letterlijk boven iemand uitkomen). Ze zouden dan ook meer zelfvertrouwen hebben en eerder dingen aan durven te pakken. Het komt dus door bepaalde psychologische redenen. Maar wat het onderzoek ook aangeeft: de lange mensen die meededen aan de tests konden ook gewoon écht slimmer zijn.

Zelfverzekerd

En voor alle boze kleine mensen die dit nu lezen: dit betekent dus echt niet dat mensen met een lengte van 1,5 meter dom zijn of dat ze niks van zich durven te laten horen. Net zoals dat lange mensen écht niet altijd zo zelfverzekerd zijn en altijd denken meer gezag te hebben. Bepaling van intelligentie ligt aan allerlei factoren en het kán zo zijn dat lengte meespeelt.

Maar wanneer je dan toch een keer een niet zo snuggere opmerking maakt, kun je altijd je lengte de schuld geven.

Lees ook:
★ Interesting: volgens onderzoek is dit het beste aantal uur om per dag te werken
★ Bewezen: je sport beter met een vriendin

Bron: LibelleBeeld: iStock