Lifestyle

Dít doet het dus met je billen wanneer je er een hele dag opzit

We all love our butts. We kennen allemaal het gevoel wanneer je die ene spijkerbroek aanpast en die perfect aansluit over je billen. We leven ervoor en thank God voor spiegels. Maar wat blijkt nou? Als je te vaak en te lang zit blijft er uiteindelijk niks meer van die mooie billen over. Dít is hoe dat komt.

Waarom te lang zitten slecht is voor je billen

De grootste boosdoener? Het is voor de één een uitkomst en voor de ander een hel: een zittende baan hebben. Maar helaas – door miss corona – zijn veel mensen genoodzaakt om thuis te werken en dus langer op hun billen te blijven zitten. En dat heeft meer gevolgen dan je zou denken.

Zitten op zichzelf is niet per se slecht voor je, want er kan ook niet van ons verwacht worden dat we de hele dag staan (duh). Maar veel en lang zitten kan dus blijkbaar wél schade aanrichten.

Slaapmodus

Wanneer je een te lange tijd zit, komen je billen in een ‘slaapmodus’ terecht, want ze doen op dat moment nou eenmaal niks. Je zit nog wel steeds met je hele gewicht op je kont, dus de spieren eromheen – de heupspieren om precies te zijn – moeten extra hard werken. Sounds good, denk je, want: hallo nice strong hips. Maar niets is minder waar; doordat je heupspieren harder moeten werken gaat je rug gekromd staan. Dit zorgt natuurlijk voor een slechte houding, waardoor je weer rugpijn kan krijgen.

Geen fat ass, maar een flat ass

Een slechte houding en rugpijn klinkt al niet geweldig, maar wat dacht je van de buitenkant van je billen? Wanneer je je weer eens stort op een goede booty workout, blijkt al dat harde werken (wanneer je veel zit dan), dus helemaal voor niks. Je billen kunnen de training namelijk minder goed aan, omdat ze te veel én te vaak in de slaapmodus zitten.

Pijnlijke spieren

Niet alleen krijg je hier dus een plattere bilpartij van, je bloedsomloop is ook minder goed en je krijgt meer last van omliggende spieren. *gets up from couch.*

Lees ook:
★ Instagram vs reality: deze influencers delen op TikTok hoe heftig hun foto’s zijn bewerkt
★ Dít gebeurt er dus echt met je lichaam wanneer je twee weken niet sport

Bron: GraziaBeeld: iStock