Lifestyle

Zo gebruik jij je smartphone om super toffe foto’s te maken

Ga je met je beste vriend of vriendin een dagje relaxen? Lekker shoppen, naar de bioscoop en natuurlijk ook iets lekkers eten en drinken. Zo’n gezellige dag wil je uiteraard voor altijd onthouden en te delen op je socials. Maar daar wil je natuurlijk wil leuk opstaan. Ontspannen, in je nieuwste outfit en zonder verwaaid kapsel. Maar hoe doe je dat eigenlijk, fotograferen met een smartphone?

Iedereen kan leuke foto’s maken

Je hoeft niet de nieuwste iPhone te hebben om goede foto’s te maken, maar het is wel handig als je kwalitatief goede foto’s wilt maken. Voordat je gaat fotograferen met je smartphone is het slim om op de hoogte te zijn van een aantal belangrijke weetjes en trucjes. Hoe zorg je ervoor dat je je mobieltje stil kunt houden en hoe voorkom je dat de uiteindelijke foto korrelig is? Op welk tijdstip van de dag zie je er in de buitenlucht eigenlijk tiptop uit? Als je de antwoorden op deze vragen weet, dan is de kans groot dat jouw foto’s er goed uitzien.

Tips voor als je betere foto’s wilt maken met je smartphone

1. Poets je mobiele telefoon en de cameralens even goed schoon met een brillendoekje. Zo is het beeld in ieder geval helder en zal je touchscreen goed reageren. Wist je eigenlijk dat daar hele handige doekjes voor te koop zijn?

2. Denk aan het licht, maar maak het jezelf niet te moeilijk. Maak geen foto’s tegen de felle zon in of in een donkere ruimte met een flits. De leukste foto maak je gewoon buiten als het een beetje bewolkt is.

3. Houd je telefoon stil en recht. Lukt dat niet, oefen dan een paar keer. Zorg ervoor dat de foto niet te scheef is, dat geeft een heel onrustig beeld. De camera stilhouden terwijl je een foto maakt lukt beter met de knopjes aan de zijkant. Kijk even of je dit op jouw smartphone kunt instellen. En als je daar toch mee bezig bent, zet dan meteen de hulplijnen aan. Grote kans dat een scheve foto nu tot de verleden tijd behoort.

4. Scherpstellen. Je hebt vast wel zo’n foto waarbij de camera het verkeerde onderwerp had scherpgesteld. De volgende keer tik je voor het scherpstellen even op je scherm op het onderwerp dat je in gedachten hebt. Wedden dat het nu wel goed gaat?

5. Inzoomen kan het eindresultaat sterk beïnvloeden. Is de camera op je smartphone niet zo goed, zoom dan maar niet in. Het eindresultaat is meestal te korrelig en te onduidelijk. Maak je veel foto’s en vind je dit heel belangrijk, oriënteer je dan op smartphones met goede camera’s met inzoomfuncties. Een mooi voorbeeld is de iPhone 12 Pro Max.

Je foto’s bewerken

Op het internet kun je heel veel tips vinden om je foto’s te bewerken. Daar kan je speciaal een iPhone 12 voor gebruiken, maar wist je dat de meeste Android toestellen een net zo goede camera hebben? Heb jij al een telefoon met goede camera combineer die dan met een Sim Only abonnement en deel gelijk al je bewerkte foto’s met je vrienden!

*dit artikel is geschreven in samenwerking met hollandsnieuwe