Fashion

Dit zijn de 8 fashiontrends voor het najaar van 2021

Misschien zit je nog een beetje met je hoofd in de zomervakantie, maar het najaar komt er alweer aan. Denk: warme sjaals, nieuwe laarzen en fluffy winterjassen. Dit zijn de 8 fashiontrends voor het najaar van 2021 die je niet mag missen.

Fashiontrends najaar 2021 1. De spencer
Hou je van de preppy look? Dan zit je deze winter helemaal goed. Spencers zijn namelijk helemaal hot. Draag een spencer bijvoorbeeld over een coltrui. Of wat dacht je van een spencerjurk? Lekker warm en met een riempje erbij helemaal on trend. En oké, ook heel erg Gossip Girls Blair Waldorf.
 

 

Fashiontrends najaar 2021 2. Broeken met prints
Deze zomer mochten flared broeken met een bloemenprintje al, maar we trekken deze trend gewoon door naar het najaar. Een van de fashiontrends voor het najaar van 2021 zijn namelijk broeken met prints, maar dan wel met een herfstige twist. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Begin dan bijvoorbeeld met een broek met een ruitje en combineer ‘m met een zwart of wit (col)truitje.

 

Fashiontrends najaar 2021 3. Puffy tassen
De puffy jassen kennen we natuurlijk wel, maar deze winter gaan we ook de puffy tassen zien. Je kunt aan kleine handtasjes denken die er uitzien als een mini-slaapzak, maar ook de tote bag met een puffy look is helemaal in dit najaar.

Fashiontrends najaar 2021 4. Lila, lila en nog meer lila
Noteer het maar alvast: lila is de kleur van dit najaar. Je denkt bij pastelkleuren misschien eerder aan de lente, maar lila is juist een perfect kleur voor het najaar. Je combineert de kleur namelijk heel makkelijk met zwart, grijs of wit, maar ook met donkerrood of donkerblauw. Go lila deze herfst!

 

Fashiontrends najaar 2021 5. Glitter
Na de lockdowns heeft iedereen zin in een feestje. Dat zien we ook terug op de catwalks. Er mag weer flink uitgepakt worden na weken in comfi kleren. Als je zin hebt om uit te pakken deze winter, kan dat zeker. Glitter mag helemaal en het is eigenlijk nooit too much.

 

Fashiontrends najaar 2021 6. De dark academia look 
We hadden het al over de spencer, maar eigenlijk is de hele preppy look een van de fashiontrends van dit najaar. De dark academia look was al heel populair maar werd nog populairder op TikTok. Als je van blazers met jasjes houdt, mooie rokjes en pakken dan is dit helemaal jouw najaarstrend! Een beetje dark academia in je outfit? Kies dan voor een ruitjesrokje of een nette broek.

 

Fashiontrends najaar 2021 7. Platformschoenen
De preppy look of de lila look kun je prima combineren met platformschoenen. Ook een van de fashiontrends voor het najaar van 2021! Denk: normale schoenen met platform, maar ook laarzen met een verhoging. Extra handig als je wat kleiner bent, want door de platform lijkt je ook nog eens een stukje groter. 😉

 

Fashiontrends najaar 2021 8. Felle kleuren
Groen, roze of blauw – al deze kleuren mogen in het najaar. Als het maar lekker fel is. Van blazers tot broeken in felle tinten, daarmee zit je dit najaar wel goed. Niet helemaal een van jouw fashiontrends voor 2021? Je kunt een fel item ook combineren met een zwarte outfit. Ook een felgekleurd tasje is tof om je outfit net wat extra’s te geven.

 
Bron: purewow.com, Harpers BazaarBeeld: iStock