Lifestyle

Wow: dít betekent het dus als je vaak droomt dat je zwanger bent

Like Marco Borsato once said: de meeste dromen zijn bedrog. Sommige dromen hebben we liever niet als wel, en dan heb je natuurlijk ook nog dromen waar *insert knappe man* regelmatig in voorkomt. Óf (waar dit artikel echt over gaat) dromen waarin je zwanger bent. Betekenen deze dromen dan ook echt wat, of is het allemaal gewoon pure toeval?

dromen zwanger zijn
Lees ook:
★ Oops: dit zijn vijf signalen die je lichaam geeft als je gestrest bent

Dromen dat je zwanger bent

Een van de meest voorkomende dromen bij vrouwen is de droom waarin ze zwanger zijn. Dat kan nog weleens voor verwarring zorgen, want soms lijkt het zó realistisch, dat wanneer je wakker wordt je niet meer zeker weet of het wel of niet echt gebeurd is. Bij zo’n droom met die knappe man die je net in gedachten had, hoor je jezelf er waarschijnlijk niet over klagen. Maar droom je vaak dat je zwanger bent, dan kan dat wel voor de nodige vraagtekens zorgen.

Verschillende betekenis

De meningen hierover zijn nogal verdeeld, want de een denkt dat dromen niks betekenen en de ander denkt juist dat er een hele betekenis of zelfs een visioen achter zit. Bij de vraag ‘waarom droom ik steeds dat ik zwanger ben’, moeten we je (helaas?) vertellen dat het niks te maken heeft met een echte zwangerschap. Wél zit er een andere betekenis achter.

Nieuw leven

Moraal van het verhaal is dat de droom gaat over creativiteit. Onbewuste verlangens om iets te maken, te creëren. Die verlangens komen tijdens je slaap naar boven. Vrouwen creëren dan ook letterlijk nieuw leven. Als je dus droomt dat je zwanger bent, kan dat betekenen dat je graag iets wil beginnen of iets wil maken. Je hersenen zitten bomvol creativiteit die er maar al te graag uit wil – een hele mooie boodschap als je het ons vraagt.

Meerdere verhalen

Toch is het niet zo dat je nu per se een creatieve outlet nodig hebt. Dromen vertellen vaak meerdere verhalen en kunnen ook meerdere betekenissen hebben. Een droom over zwangerschap zou ook kunnen betekenen dat je graag verandering wil in je leven. Misschien een nieuwe baan, of een nieuw huis; het kan allemaal.

Visioenen

Last but not least, het zou natuurlijk kunnen dat die droom van jou wél een visioen is. Sommige mensen hebben het ‘vermogen’ om aan te voelen wat er gaat gebeuren. Misschien is een naaste binnenkort wel zwanger en voel jij dat ergens onbewust al aan. Of misschien gaat het toch stiekem over jou zelf…?

Lees ook:
★ Dit zijn de 5 verschillende soorten van het imposter syndroom
★ 11 dingen die jij absoluut herkent als jij een hoogsensitief persoon bent

Bron: dromen.siteBeeld: iStock