Lifestyle

Oeh: waarom je altijd ja moet zeggen tegen een derde date

Daten is allemaal leuk en aardig, totdat je ook daadwerkelijk op dates moet gaan. Met nieuwe mensen kan dat nogal spannend zijn, zeker als je al niet helemaal zeker bent van jezelf of van je date. En misschien denk je na het eerste afspraakje al ‘nope, dit wordt ‘m niet’ – wij zijn hier om je te vertellen dat je beter wél een date met die persoon kunt plannen. 

derde date

Dit is waarom je altijd op een derde date moet gaan.

Daten is megaleuk, maar tegelijkertijd ook ontzettend eng. Een nieuw persoon leren kennen die misschien wel je nieuwe partner kan gaan worden. Mij niet bellen! En als je ook nog eens kieskeurig bent, kan het al helemaal moeilijk zijn om vaker dan één keer met iemand op date te gaan. Ga maar eens bij jezelf na: heb je ooit iemand té snel afgewezen om welke reden dan ook? Waarschijnlijk wel, dus help has arrived. Dít is namelijk de reden waarop je niet te snel nee moet zeggen tegen een derde – of tweede – date. 

Fases

Het daten kent allerlei fases. Je hebt natuurlijk de eerste date waarbij je kijkt of je überhaupt een connectie hebt. Bij de tweede date is de connectie er (een soort van), maar dan is de vraag of het verder kan gaan dan dat? De derde date, en dus ook de derde fase, is cruciaal voor jullie pad. Want dit is het punt waarop je gaat bedenken of het ‘voor het echie’ wat kan worden. Je hebt tijdens die eerste twee dates genoten van het gezelschap van diegene, dus waarom niet kijken of zo’n derde date jullie relatie naar een volgend level kan helpen.

The spark

Voor elke relatie – vriendschappelijk of romantisch – moet er natuurlijk een klik zijn. Anders match je sowieso al niet met degene in kwestie. Maar op romantisch vlak hoop je dat er toch wel iets meer dan een simpele connectie is. Je bent op zoek naar vuurwerk, sterretjes en heleboel liefde. De klik die je met een ander persoon niet direct hebt. Dating en relatie-expert Lisa Concepcion zegt dat de derde date dé date is om dat uit te zoeken. Of die spark er echt is.

Is het het waard?

Mocht die speciale connectie er niet zijn, ook prima, want de meeste mensen gaan daarna over tot gewoon vrienden. Niks mis mee, maar die derde keer uitgaan kan echt van cruciaal belang zijn. Want in een relatie gaat natuurlijk tijd en moeite zitten. Daarom is het volgens Lisa hét moment om te bepalen of je deze dates het waard vindt om voor een echte relatie te gaan met deze persoon. 

Dealbreakers

De derde date is niet alleen goed om te kijken of de vonk wel echt overslaat. Lisa zegt namelijk dat het ook heel handig is om dan eventuele dealbreakers te bespreken. Politieke partijen, geloof, werk, en ga zo maar door. Dat soort diepe onderwerpen komen namelijk niet altijd (met nadruk op niet altijd) aan bod bij een eerste of tweede date. Op de derde date is het tijd om wat dieper op dit soort onderwerpen in te gaan.

Waar ben je naar op zoek?

De derde en laatste reden voor waarom je áltijd op een derde date met iemand moet gaan, is dat dit hét moment is om de meest gevreesde vraag aan elkaar te stellen: ‘What are we? ‘ Ja, echt waar. Je hebt in principe niks te verliezen, dus waarom niet gewoon vragen wat jullie zijn en wat diegene zoekt in een relatie? Waarschijnlijk vraag je (hopelijk) niet direct na de eerste date of jullie nu een relatie hebben en met een derde afspraakje voel je je al comfortabeler met het bespreken van dit soort dingen.

Go for it!

We know: het is allemaal best wel eng, maar dat betekent niet dat je er niet gewoon voor moet gaan, *note to self*. Dus zit je zelfs nu nog te twijfelen of je wel nog een keer met die beste persoon uit moet gaan. Dit is je teken. Ga ervoor en geniet ervan.

Lees ook:
★ Struggles: Hebben jullie een scharrel, kwarrel of prela?
★ 8x awkward verhalen van mensen die hun schoonouders voor het eerst ontmoeten
★ Romantisch: de 11 beste tips voor een eerste date​

Bron: CosmopolitanBeeld: iStock