Lifestyle

4x onze favoriete romantische zomerboeken onder de 10 euro

Booktok is helemaal hot op TikTok en ook wij delen graag boekentips met je. Ben je nog op zoek naar romantische zomerboeken om te lezen? Dit zijn onze favorieten (en ze zijn allemaal onder de 10 euro!)

1. Ik niet op jou – Sally Thorne

Binnenkort komt de film The Hating Game uit met Lucy Hale in de hoofdrol, maar het boek kun je nu al lezen. In het Nederlands vind je ‘m onder de titel Ik niet op jou. Een van onze favoriete romantische zomerboeken omdat het een echte van haters to lovers is. In dit boek werken Lucy en Joshua allebei voor dezelfde uitgeverij als assistenten van de CEO’s. Ze haten elkaar en spelen kinderachtige spelletjes met elkaar (ook een beetje om de werkdag door te komen), maar kunnen ze de haat opgeven voor de liefde?

Check het boek hier

romantische zomerboeken

2. Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

Een hele mond vol, deze titel, maar Aristotles & Dante is een heel fijn romantisch zomerboek dat je zeker wilt lezen. In deze LGBTQ-read volgen we Aristoteles en Dante. Twee hoofdpersonen met bijzondere namen. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als Dante en Ari elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben – behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Check het boek hier

romantische zomerboeken

3. De ongetrouwde hertog (Bridgerton #1) –  Julia Quinn

Fan van de heerlijke serie Bridgerton? Er zijn ook boeken van de populaire show, een heleboel zelfs. Deze zomer kun je je bijvoorbeeld onderdompelen in het eerste deel
(en verder lezen terwijl we nog wachten op het tweede seizoen!) 
 
romantische boeken zomer

4. Wilder (Renegades #1) – Rebecca Yarros

Over romantische zomerboeken gesproken, met Wilder zit je ook helemaal goed. Denk: cruiseschip en spannende relatie. In Wilder volgen we namelijk Leah. Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een cruiseschip dat de hele wereld over vaart. De enige voorwaarde? Een medestudent bijles geven en zorgen dat hij ook slaagt. Dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, blijkt al snel als ze haar leerling ontmoet.
Paxton Wilder is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en dat is voor hem het enige wat telt. Ervoor zorgen dat hij zijn studie serieus gaat nemen zal haar dus behoorlijk wat moeite kosten. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.
 
romantische zomerboeken
 
Beeld: iStock