Lifestyle

Aha! Dit is de reden waarom jij piercings nooit mag laten schieten

Ben jij aan het nadenken over een piercing? Dan is het super belangrijk dat je deze laat piercen en absoluut niet laat schieten. Je zou denken dat het makkelijker is met een piercingpistool. Het gaat sneller dan piercen en het ziet het er een stuk minder eng uit. Maar het is ook een stuk slechter voor je lichaam!

Dit is waarom je nooit een piercing moet laten schieten

Heb jij oorbellen? Dan heb je die vast en zeker laten schieten bij een winkel met een piercingpistool. Dit gaat super snel en doet bijna geen pijn. Toch is het super belangrijk dat jij je piercings niet laat schieten. Wil jij weten waarom? Lees dan snel verder!

Gespleten kraakbeen

Met een pistool wordt het sieraad gelijk in je lichaam geschoten. Dit klinkt makkelijk want dan hoeft er niet twee keer iets door je huid. Maar eigenlijk is dit super gevaarlijk voor je kraakbeen! Een piercingnaald is hol. Als een piercer door je huid heen prikt wordt er een stuk kraakbeen uit je lichaam gehaald. In plaats van kraakbeen komt daar nu een sieraad te zitten. Er wordt dus plaats gemaakt in je lichaam voor een sieraad. Als je een piercing schiet dan wordt er dwars door je kraakbeen geschoten. Er wordt dus geen plaats gemaakt voor het sieraad, maar je forceert hem met veel kracht door je lichaam. Hierdoor kan je kraakbeen splijten. Dit ziet er lelijk uit en kan heel veel pijn doen.

Niet genoeg ruimte

Als je een piercing laat schieten wordt het eerste sieraad een knopje met een vlindersluiting. Deze knopjes worden zo strak gezet dat je piercingwond geen ruimte heeft om te zwellen. Je schiet natuurlijk gewoon een gat in je lichaam dus die moet wel goed kunnen helen. Worst case scenario zwelt je huid zo erg op dat hij over je sieraad heen groeit. Het sieraad wordt dan ‘opgegeten’ door je lichaam… Als dit gebeurt moet het sieraad er met een operatie uitgehaald worden. Dat wil niemand! Denk jij na over een piercing? Ga dan naar een professional en laat nooit je piercing schieten.

View post on Instagram
 

Lees ook:
– Piercing horrorverhalen: “achteraf zei mijn piercer dat ze geen professional is”
– Dit moet je weten voordat je een nieuwe oorpiercing laat zetten
– Tepelpiercing zetten: dit is alles wat je wil en moet weten over het zetten van een tepelpiercing

Bron: malayapiercing.nlBeeld: istock