Food

Hallo weekendsnack: deze rocky road koekjes wil je nú maken

We hebben de perfecte weekendsnack voor je gevonden! Oké, roze popcorn of Doritos kipnuggets zijn óók heerlijk om te maken, maar geloof ons: deze rocky road koekjes wil je ook echt proberen. Zo maak je ze.

Deze rocky road koekjes zijn de perfecte weekendsnack

The best of both worlds: rocky road én koekjes. Deze snack is voor iedereen die niet kan kiezen of die gewoon zin heeft om hemelse koekjes te bakken dit weekend. Na deze koekjes zin in nog meer rocky road? Hier lees je hoe je zelf een rocky road chocoladereep maakt.

rocky road koekjes

Dit heb je nodig voor de rocky road koekjes

♥ 55 gram roomboter
♥ 40 gram stukjes pure chocolade (of dark chocolate chips)
♥ 40 gram stukjes witte chocolade (of witte chocolate chips)
♥ 100 gram suiker
♥ 100 gram (witte) bloem
♥ 60 gram walnoten 
♥ 25 gram mini marshmallows (of marshmallows in kleine stukjes)
♥ 1 ei
♥ ½ theelepel vanille extract
♥ ½ theelepel baking soda 
♥ snufje zout 

Recept: rocky road koekjes

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smelt de boter en de pure chocolade in een kleine steelpan. Als alles gesmolten is, haal je de pan van het vuur en laat je het even afkoelen.
3. Meng in een aparte kom de suiker, het ei en het vanille extract. Daarna voeg je het chocolademengsel toe.
4. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een aparte kom en voeg dit vervolgens toe aan de kom met het chocolademengsel. Meng alles goed door totdat het één geheel is.
5. Doe de witte chocolade en de walnoten erdoor.
6. Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Hierop gaan we de koekjes bakken. Pak een eetlepel om het beslag goed te verdelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes, anders gaan ze aan elkaar kleven. Dat willen we liever niet. 
6. Bak 8-10 minuten in de oven (8 als je de voorkeur geeft aan een beetje taai, 10 als je meer van een crunch houdt). Haal ze uit de oven en terwijl ze nog zacht zijn, voeg je een paar marshmallows toe aan de bovenkant van elk koekje. Daarna laat je de koekjes even afkoelen en daarna: aanvallen! Geniet van je rocky road koekjes. 

 
Bron: Bakingmad.comBeeld: iStock

Must reads 👀