Travel

5x de leukste hotspots in Leeuwarden

Ga je een dagje naar de Friese hoofdstad? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken. Dit zijn de 5 leukste hotspots in Leeuwarden waar je zeker naartoe wilt.

Hotspots in Leeuwarden #1 – Stek

Een fijn plekje om te ontbijten, lunchen of een taartje te eten is Stek. Dit schattige restaurantje zit in een oud brugwachtershuisje en vind je op de Vrouwenpoortsbrug. Met mooi weer kun je op het terras zitten en kijk je uit op de grachten en de Prinsentuin, terwijl je geniet van vegan pancakes of een lekkere pokébowl.

Waar? Harlingersingel 2, Leeuwarden

View post on Instagram
 

Hotspots in Leeuwarden #2 – Nørd

Als je gaat shoppen in een stad waar je niet eerder bent geweest, sla dan zeker de kleine straatjes niet over. In de Sint Jacobstraat vind je bijvoorbeeld deze leuke conceptstore die zéker in dit lijstje van hotspots in Leeuwarden thuishoort. Bij Nørd shop je leuke plantjes, Susan Bijl-tassen, kaarsen en andere mooie dingen voor in huis. Trust us, hier kom je niet met lege handen naar buiten.

Waar? Sint Jacobsstraat 15

View post on Instagram
 

Hotspots in Leeuwarden #3 – Regverdig

Hou je van vintage shoppen? Sla dan Regverdig niet over. De winkel hangt vol leuke en hippe tweedehands kleding voor fijne prijsjes. Ook zijn er een paar rekken met meer vintage- en merkkleding. Zeker het bezoeken waard! Extra leuk: als je deze zomer naar een van deze hotspots in Leeuwarden gaat, spot je ook de gekleurde straten die vanaf Regverdig over de hele Voorstreek lopen. Hallo Instafoto’s!

Waar? Over de kelders 4

View post on Instagram
 

Hotspots in Leeuwarden #4 – Bowls & Rolls

Vlakbij Regvertig vind je binnenkort de nieuwe locatie van Bowls & Rolls. Eerst zat dit gezonde restaurantje aan het Naauw, maar binnenkort opent deze grotere vestiging. Een fijne plek om even bij te komen van je shopsessie in Leeuwarden. Bij Bowls & Rolls bestel je een gezonde smoothie of kies je je eigen pokébowl of sushi burrito.

Waar? Groentemarkt 1-3

View post on Instagram
 

Hotspots in Leeuwarden #5 – Lazy Lemon

Als laatste in dit lijstje van hotspots in Leeuwarden tippen we je Lazy Lemon. Een heerlijk plekje om te lunchen met vriendinnen, zeker op de loungebanken die je voorin het restaurant vindt. Ook handig: bij Lazy Lemon staat superveel op de kaart, waardoor je altijd wel iets vindt dat je lekker vindt. Van lekkere pancakes tot tosti’s en van noodlebowls tot vegan kapsalons. 

Waar? Ruiterskwartier 135A

View post on Instagram
 

 
Beeld: iStock