Travel

5 x de mooiste boekwinkels in Nederland om deze zomer naartoe te gaan


Uren rondlopen in een oude kerk vol boeken, koffie drinken in de coffeecorner en daarna nog even naar de afdeling romans? Als je van boeken houdt is dit artikel helemaal voor jou. Dit zijn namelijk de mooiste boekwinkels in Nederland waar je zeker een keer naar toe wilt als je een echte boekenwurm bent.

1. Waanders In de Broeren in Zwolle

Een van de mooiste boekhandels van Nederland is zeker Waanders In de Broeren in Zwolle. Deze hippe boekhandel zit in een 15e-eeuwse kerk in het hart van de stad. Als je klaar bent met ronddwalen door deze boekenhemel, kun je ook een drankje doen in het café. Of ga naar de Leeshemel boven in de kerk, waar je rustig kunt lezen in de nieuwe boeken die je hebt gekocht. Nog boekentips nodig? Dit zijn onze tips voor de fijnste boeken voor de zomer.

Waar? Achter de Broeren 1-3, Zwolle

View post on Instagram
 


2. Boekhandel Riemer in Groningen

Dat een mooie boekhandel niet per se in een kerk hoeft te zitten, bewijst Boekhandel Riemer wel. Ga je een dagje naar Groningen deze zomer? Dan is het zeker een aanrader om hier even tussen de boeken te neuzen. En, extra leuk: ze hebben ook veel bordspellen! 

Waar? Nieuwe Ebbingestraat 1, Groningen

View post on Instagram
 


3. Boekhandel Dominicanen in Maastricht 

Een andere must-visit voor alle booklovers is Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Net als de boekhandel in Zwolle zit deze in een oude kerk. En dat is echt ontzettend mooi! Als je een paar trappen omhoog gaat kun je uitkijken over de hele winkel (en een perfecte Instagramfoto maken, trouwens). Een heerlijke plek en zeker een van de mooiste boekwinkels van Nederland!

View post on Instagram
 


4. American Book Center, Amsterdam

In Amsterdam is American Book Center een van de boekhandels die je wilt bezoeken. Zeker als je vooral in het Engels leest, is dit natuurlijk een goede plek om rond te struinen. Hier scoor je namelijk de leukste boeken voor een goede prijs. We like! Een onwijs gezellige boekhandel waar je niet met lege handen weggaat.. 

Waar? Spui 12, Amsterdam

View post on Instagram
 


5. Waterstones, Amsterdam

Naast The American Book Centre zijn er natuurlijk nog veel meer boekhandels in Amsterdam. Wat dacht je bijvoorbeeld van Waterstones? Vlakbij TABC én ook een wahalla voor iedereen die van boeken houdt. Je vindt er vooral Engelse boeken. Als je een dagje naar Amsterdam gaat – en misschien wel deze hotspots meepikt – en je van boeken houdt, mag deze boekhandel niet ontbreken op je lijstje.

Waar?  Kalverstraat 152, Amsterdam

View post on Instagram
 

Beeld: iStock