Astrologie

Deze kat past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

kat-sterrenbeeld

Droom je al tijden van een eigen pluizig poezenbeest in huis? De grote vraag is natuurlijk: welk type hoort bij jou? Net als bij honden, horen bepaalde kattenrassen beter bij het ene baasje dan bij de ander. Keuzestress? Op basis van je sterrenbeeld weet je precies welk ras bij jou past.

Ram (21 maart – 19 april)

Een Siamees is de perfecte match voor een Ram. Net als jij is het ras enthousiast, levendig en nieuwsgierig. Het zijn geen katten die uren op schoot zitten, maar ze zijn wel dol op ‘praten’ met hun baasje. Veel Siamezen kunnen ook apporteren! Hoe leuk is dat?!

Stier (20 april – 20 mei)

Een Stier heeft een grote en uitgesproken persoonlijkheid, maar daaronder ook een gevoelige kant en een zwak voor schoonheid. Een Ragdoll past hier perfect bij! De katten zijn prachtig en qua persoonlijkheid erg volgzaam. Exact was je nodig hebt bij jouw sterke wil.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Jij bent vaak het buitenbeentje van de groep. Daarom past een ‘gewone’ kat ook helemaal niet bij jou. Je hebt een poezenbeest nodig die net als jij een aparte kant heeft. Bij Tweelingen hoort een kat met heterochromie: twee verschillende kleuren ogen.

Kreeft (21 juni – 22 juli)​

Als Kreeft ben je een echte huismus en heb je een ongelofelijke liefde voor je familie. De Maine Coon past hier geweldig bij. De katten zijn indrukwekkend vanwege hun grootte, maar zijn eigenlijk ‘schoothondjes’. Ze zijn enorm trouw en dol op hun baasje.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Jij bent gedurfd, dapper en houdt ervan om in de spotlights te staan. Als Leeuw heb je een kat nodig die er woest uitziet van buiten en van binnen een lieverdje is. En dat is de Cyperse kat.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Een Maagd is iemand die graag het laatste woord wil en niet houdt van rommel en haren in je eten, is een haarloze kat perfect voor jou. Sfinxen zijn wel een aparte verschijning, maar heel lieve beesten. Ze houden enorm veel van aandacht en zoeken altijd de gezelligheid op.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

What’s in a name? Jij wilt als Weegschaal eerlijk zijn. Je weegt alle opties en maakt dan pas een beslissing. Een zwarte kat met witte ‘stropdas’ (een zogeheten tuxedo cat) is purrrfect voor jou. Ze zijn sociaal, elegant en heel intelligent.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Gepassioneerd en licht ontvlambaar als je bent als Schorpioen, heb je een kat nodig die jou kan kalmeren. Een Blauwe Rus is de chille poes waar je naar zoekt. Ze staan erom bekend dat je figuurtjes in hun unieke vacht kan tekenen. Als je daar niet helemaal zen van wordt…

Boogschutter (22 november – 21 december)

Een Boogschutter is enorm sociaal. Je krijgt veel energie uit het ontmoeten van nieuwe mensen en ontdekken van nieuwe plekken. De roodharige kat hoort bij jou. Ze zijn lollig, onafhankelijk en net als jij gek op mensen.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Als Steenbok ben jij te down-to-earth om een zwarte kat te vermijden. Bijgeloof is niks voor jou. Jij houdt van het mysterieuze en dat is precies waarom jij en een zwarte kat een ideale combinatie zijn.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Een Pers en Waterman zijn een match made in heaven. Allebei zijn jullie knuffelig, maar niet te aanhankelijk.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Tot slot de Vissen. Jij hebt een hoog empathisch vermogen, bent extreem trouw en heel creatief. Bij een persoonlijkheid zo intens als de jouwe hoort een Schildpadpoes. Deze rakkers kunnen het ene moment rustig bij je liggen, terwijl ze het andere moment door het huis racen.