Films & Series

Bingeserie voor dit weekend: het vierde seizoen van De slet van 6VWO

Op Youtube waren de eerste drie seizoenen van de Nederlandse serie De slet van 6VWO al superpopulair. Nu is de serie terug met een vierde seizoen en dat is spannender dan ooit! Dit is alles wat je moet weten over De slet van 6VWO (en waarom je ‘m dit weekend moet bingen!)

De eerste drie seizoenen van De slet van 6VWO

Elk seizoen van De slet van 6vwo gaat over een meisje dat te maken krijgt met slutshaming. Dat betekent dat een meisje wordt uitgescholden voor ‘slet’ omdat ze bijvoorbeeld met een jongen naar bed is geweest. In de eerste drie seizoenen volgden we al zulke meisjes. Soms waren er naaktfoto’s uitgelekt of ging er een video rond en werd ze daarna raar aangekeken op school, een ander seizoen had een meisje een relatie met een leraar. 

In de De slet van 6vwo gaat het heel erg over de dubbele standaard die er is. Waarom wordt een meisje voor ‘slet’ uitgemaakt als ze met een jongen naar bed gaat en is dat andersom niet zo? Ook laat de serie zien dat de gevolgen heel heftig kunnen zijn. En dat is in het vierde seizoen wel heel erg heavy

Hier gaat het vierde seizoen van De slet van 6VWO over

Het nieuwe seizoen van De slet van 6vwo gaat over Alex, een meisje dat in een plaats woont waar iedereen rijk is. Alex’ leven komt op zijn kop te staan als op een dag de populaire Sephine besluit om van een toren te springen. Dit zorgt voor heel veel ophef in het dorp. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Het lijkt een tragisch geval van slutshaming gone wrong, waarbij Sephine het niet meer aankon en een einde aan haar leven heeft gemaakt. Maar is dat ook wel zo en was het inderdaad zelfmoord? Alex gaat op onderzoek uit.

Als je van Pretty Little Liars of series als How To Get Away With Murder houdt dan is De slet van 6vwo zeker een aanrader. Het vierde seizoen kun je makkelijk los zien. Of, als je echt zin hebt om te bingewatchen, kun je de eerdere seizoenen terugkijken via YouTube. Het vierde seizoen kijk je terug via NPO Start maar wordt nu ook uitgezonden op NPO3.

Hier kun je De slet van 6vwo bingewatchen 

 
Bron: NPO StartBeeld: iStock