Real life

Girls Issues: ‘Er zijn naaktfoto’s van mij gelekt en ze worden ook doorgestuurd’

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. Deze week: Dianne (18) krijgt haar eigen naaktfoto’s teruggestuurd met fake accounts.

Hi Girlscene,

Er zijn naaktfoto’s van mij gevonden en die worden nu online verspreid. Ze worden zelfs teruggestuurd naar mij via verschillende fake accounts op Instagram en Facebook. Ik weet niet wat ik moet doen… Hebben jullie advies?

Xxx,

Dianne

Lieve Dianne,

Ten eerste is het ronduit belachelijk dat jij hiermee wordt gepest! Heel veel mensen sturen een naaktfoto en het is niet jouw schuld dat deze is uitgelekt.

Heb jij je ouders al ingelicht? Dit is super naar, want je wil natuurlijk jouw seksleven liever niet met je ouders bespreken. Maar in deze situatie is het wel handig dat zij er van af weten. Dan kan je samen met je ouders naar de politie stappen. Blokkeer de fake accounts die de foto naar jou sturen, maar bewaar de berichten wel. Zo heb je namelijk bewijs en hopelijk kan de politie achterhalen van wie de accounts zijn. Heb jij enig idee wie jouw foto in de eerste instantie heeft verspreid? Meld dit dan ook gelijk.

Als laatste moet je in je achterhoofd houden dat het niet jouw schuld is dat deze foto nu online staat! Degene voor wie de foto bedoeld was, is schuldig aan het doorsturen. Probeer je hier doorheen te slaan, want het gaat stoppen. Ook al lijkt het nu niet zo… Blijf ook onthouden dat je een boss ass b*tch bent, niemand krijgt jou kapot!

Veel liefs,

Girlscene

De naam Dianne is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook de vraag van vorige week: Mijn vriend is niet goed in voorspel, hoe vertel ik hem dat?

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je ‘Girls Issue’ in. Mail naar info@girlscene.nl.

Beeld: Unsplash: Dainis Graveris

Must reads 👀