Lifestyle

Girls Issues: 'Mijn vriend is niet goed in voorspel, hoe vertel ik hem dat?'

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. Deze week: Floor (18) heeft een vriend die niet zo goed is in voorspel. Hoe maakt ze dit bespreekbaar?

Hoi Girlscene,

Ik ben 18 jaar en ik heb nu ongeveer 2 maanden een lieve vriend waar ik gelukkig mee ben. Er is alleen 1 ding waar ik mee zit. Hij weet qua voorspel niet wat hij moet doen. Bij het vingeren en beffen gaat hij gelijk in mijn vagina in plaats van op mijn clit. Ik wil dit graag tegen hem zeggen, maar ik weet niet hoe. Ik ben bang dat hem het gevoel geef dat hij alles fout doet en dat wil ik niet. Hebben jullie tips hoe ik dit het beste bespreekbaar kan maken zonder lullig over te komen?

Groetjes,

Floor

Lieve Floor,

Wij begrijpen heel goed dat het vervelend is als hij gelijk in je vagina gaat. Maar als jij nooit jouw voorkeuren in bed hebt besproken dan kan hij ook niet weten wat jij lekker vindt. Helaas kunnen mensen geen gedachtes lezen. Het is super goed om te horen dat je het wel bespreekbaar wilt maken en wij hebben zeker een paar tips!

1. Wat vind je zelf lekker? 

Je zegt zelf dat jij het fijner vindt als hij meer aandacht geeft aan je clit. Zijn er andere dingen die jij fijn zou vinden? Ontdek dit eerst zelf en dan kan jij het samen met je vriend bespreken.

2. Bespreek deze dingen een keer na een vrijpartij

Als je een goede vrijpartij heb gehad voelen veel mensen zich extra verbonden met hun lover. Maak hier gebruik van! Dit is een goed moment om 'feedback' te geven.

3. Vraag aan je vriend of jij dingen anders kan doen

Begin het gesprek met de vraag of jij dingen anders kan doen. Hiermee laat je zien dat jij open staat voor 'feedback' en dat jij het niet erg vind om het onderwerp seks open te bespreken.

4. Vertel wat je lekker vindt

Laat het gesprek overvloeien in jouw seksuele verlangens. Wat zou jij lekker vinden? Vertel dit vanuit een 'dit vind ik fijn' perspectief en niet een 'dit doe jij fout'. Bijvoorbeeld: "Ik vind het lekker als je over mijn clit gaat" in plaats van "ik vind het vervelend als je gelijk in mijn vagina gaat". Hierdoor blijf je hem positief 'feedback' geven in plaats van hem vertellen wat hij allemaal fout doet. 

via GIPHY

5. Leid hem tijdens de seks

Vind je het spannend om het direct te zeggen? Dan kan je ook tijdens het voorspel vragen of hij iets anders wil doen. Ook hierbij op een positieve manier en niet 'je doet het fout'. Je kan bijvoorbeeld zijn hand vastpakken en hem over jouw lichaam begeleiden. Soms vinden jongens het juist opwindend als jij vertelt wat ze moeten doen. Dit ligt allemaal aan de vibe die jullie in bed hebben.

6. Bespreek seks als een casual onderwerp

Als jullie over seks praten, is dat dan ongemakkelijk? Zo ja, probeer dit patroon te doorbreken. Als jullie casual over seks kunnen praten is het ook minder zwaar om elkaar tips in bed te geven. Uiteindelijk gaat seks om plezier tussen twee mensen. Dan moeten beide partijen het natuurlijk ook leuk en lekker vinden!

Veel liefs,

Girlscene

De naam Floor is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook de vraag van vorige week: Help, ik ben onzeker over mijn hip dips. Wat kan ik hieraan doen?

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je 'Girls Issue' in. Mail naar info@girlscene.nl.

Beeld: Unsplash: We-Vibe WOW Tech
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved