Lifestyle

Lekker sportief: Deze zomer kun je weer skaten en rolschaatsen door de binnenstad van Utrecht

Heb je zin om deze zomer lekker sportief bezig te zijn na lockdown na lockdown op de bank series bingen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Vanaf 9 juli kun je namelijk weer skaten in Utrecht. Pak je skeelers, rolschaatsen of longboard maar vast uit de kast, want dit sportieve uitje is echt een feestje.

Skaten in Utrecht 

Skaten in Utrecht kun je natuurlijk zelf doen, maar samen is het een stuk gezelliger. Vanaf 9 juli start de Utrecht Skate Parade weer, een parade van mensen met wie je samen kunt skaten. Nadat het een jaar niet doorging door corona is dit populaire skate-event nu weer terug en dat is natuurlijk heel fijn nieuws. Deze Skate Parade is namelijk een rollend feestje waar je deze zomer zeker bij wilt zijn. Je bent namelijk aan het skaten terwijl er een dj de fijnste nummers aan het draaien is. Hoe tof is dat?

Iedere vrijdagavond tot eind september kun je meerijden met deze parade in en skaten in en rond Utrecht. Je rijdt lekker door de binnenstad heen, langs het Griftpark bijvoorbeeld en het Wilhelminapark. Elke route is zo rond de 25 kilometer, maar je kunt zelf kiezen of je het hele stuk meerijdt of voor een klein stukje gaat. Als je al goed kunt skaten of rolschaatsen, kun je het hele stuk kiezen. De route duurt meestal zo’n twee uur en er wordt ook pauze gehouden tussendoor. Kortom: tijd om te gaan skaten in Utrecht want dit is de leukste work-out ooit.

Waar? Elke vrijdagavond vertrekt de stoet om 20.00 uur vanaf het Lucasbolwerk. Hier lees je meer over skaten in Utrecht met de Utrecht Skate Parade. 
Nog rolschaatsen of skeelers nodig voor het skaten in Utrecht? Hier vindt je toffe rolschaatsen op Bol.com of skeelers.

 
Bron: NU.nl. Utrecht Skate ParadeBeeld: iStock