Beauty

Zelf je haar knippen en bijpunten doe je zo

Er is maar één blik nodig voor jou om te weten dat je je haar moet knippen en afscheid moet nemen van die dode puntenNaar de kapper gaan, daar heb je misschien geen tijd of geen geld voor. Wij geven je tips om je haar zelf te knippen.

We kennen het allemaal. Je wil je haar lang laten groeien, maar terwijl je haar groeit word je haar dunner en dood aan de onderkant. Oei… Dan wordt het tijd om zelf je haar te knippen, of naar de kapper te gaan. Wij hebben handige tips voor je als je zelf je haar wil knippen. Let wel op! Deze tips zijn het handigst voor steil haar. Heb je een slag in jouw haar en wil je je eigen haar knippen? Dan kun je het steil maken met behulp van een stijltang of door het nat te maken. Je haar moet ook minstens schouderlengte zijn. Voor kort haar of haar in laagjes raden we wel aan om naar de kapper te gaan, omdat je dan echt een model laat knippen. 

Stap 1. Kappersschaar

Zorg ervoor dat je een kappersschaar in huis hebt. Deze kun je gewoon bij de drogist of bij Hema kopen of bestel hem online (Bol.com). Niet duur, voor een tientje heb je al een kappersschaar! Knip nooit met een keukenschaar, deze zijn veel te bot en niet goed voor je haar! 

Stap 2. Voorbereiding

Je kunt ook droog haar knippen, maar nat is gemakkelijker is mijn ervaring! Na het douchen is bijvoorbeeld een perfect moment of maak je lokken even vochtig met een plantenspuit. Je manen hoeven niet kletsnat te zijn en houd ook in gedachte dat droog haar korter is dan nat haar, voor het geval je er niet te veel af wilt halen. Borstel het vervolgens goed door en maak een middenscheiding in je haar. Kam al het haar vervolgens over de schouders naar voren, zodat je aan beiden zijden gelijke delen hebt. 

Stap 3. Haar knippen

Ga voor de spiegel staan. Wil je je haar recht afknippen? Houd je kin dan iets omhoog. Wil je dat het haar rond loopt (van achteren gezien)? Houd je gezicht dan recht. Knip vervolgens aan beiden kanten evenveel van het haar af. Handig is om je haar tussen wijs- en middelvinger te klemmen. 

Stap 4: Final check

Kam al het haar vervolgens weer naar achteren en laat je iemand even vanaf de achterkant checken of het recht (of rond) loopt. Zij kunnen eventueel nog iets corrigeren! 

Ga jij je eraan wagen en zelf je eigen haar knippen of wacht jij nog even?