Beauty

Brazilian wax: alles wat jij wil weten voordat je de salon binnen loopt

Wil jij je deze zomer niet druk maken over haartjes down there? Dan is een Brazilian Wax misschien iets voor jou! Tijdens zo’n sessie kan je ervoor kiezen om al je schaamhaar weg te laten halen, zo heb je een haarloze en zachte vajayjay. Twijfel jij of een Brazilian Wax iets voor jou is? Lees dan snel verder. Dit is alles wat jij wil weten voordat je de waxsalon binnenstapt!

Brazilian wax: alles wat je wil weten voor de eerste keer

Natuurlijk hoef je niet helemaal haarloos te zijn om er beneden goed uit te zien. Toch vinden veel vrouwen het wel fijn om op het strand in hun bikini te wandelen zonder dat je kleine haartjes ziet. Dit is voor veel vrouwen een reden om een Brazilian Wax te plannen. Tijdens zo’n waxsessie worden de haartjes in de schaamstreek weggeharst. Twijfel jij over een Brazilian Wax? Lees dan snel verder!

1. Zat je schaamte opzij

Natuurlijk is het onwennig om je broek uit te trekken voor iemand die je helemaal niet kent. Maar onthoudt dat de wax-technicians alles al hebben gezien wat jij kan bedenken. Grote schaamlippen, kleine schaamlippen, ongelijke vulva’s en perfecte poezen. Zij hebben super veel waxafspraken op een dag dus jouw vajayjay is niet bijzonder meer.

via GIPHY

2. Scheer je niet van tevoren

De wax blijft het beste zitten op haartjes die langer zijn. De perfecte lengte is rond de één centimeter. Laat die bos dus maar lekker groeien. Ook hier geldt dat de wax-technicians elke dag harige poezen zien. Schaam je dus vooral niet!

3. Zet je over de pijn heen

Ja, waxen doet best eventjes pijn! Helaas kunnen we het niet mooier maken dan het is, maar probeer je over de pijn heen te zetten. Het goede nieuws is dat het minder pijn gaat doen als je je vaker laat waxen. Hoe dikker de haartjes zijn hoe meer pijn het doet om ze eruit te trekken. Als je vaker waxt dan worden de haartjes dunner en doet het dus minder pijn. Ben je echt bang voor het gevoel? Dan kan je altijd een paracetamol nemen van tevoren.

via GIPHY

4. Waxen terwijl je ongesteld bent

Zit jij precies in de ‘leukste week van de maand‘? Dan is het handig om je afspraak te verzetten. De medewerkers zien heel wat blauwe touwtjes dus dat is niet de reden. Maar down there is het vaak wat gevoeliger als je ongesteld bent. Het gaat dus waarschijnlijk meer pijn doen. Natuurlijk verschilt dit per persoon!

5. Tijdens de behandeling

Probeer je tijdens de behandeling te ontspannen. Het klinkt misschien onmogelijk, maar als jij ontspannen op de stoel zit dan doet het minder pijn. Probeer je bijvoorbeeld te focussen op je ademhaling. Ook zal de wax-technician proberen om jou zo veel mogelijk op je gemak te stellen.

via GIPHY

6. Na de behandeling

Na de behandeling is de huid vaak rood en gevoelig. Vermijd dus strakke kleding. Een strakke skinny jeans zit niet heel fijn als je een net gewaxte flamoes hebt. Ook is het verstandig om de huid wat rust te geven. Ons advies? Verplaats je sportmiddag of sauna dagje. Door hitte, zweet en water kan de gevoelige huid gaan irriteren en dat wil je natuurlijk niet.

7. Hoe lang blijven de haartjes weg?

Een sessie kost ongeveer €40,- en dan blijven de haartjes gemiddeld vier tot vijf weken weg. Ook groeien ze minder sterk terug. Het wordt dus makkelijker en minder pijnlijk als je vaker een Brazilian Wax laat doen. Als jij helemaal klaar bent met scheren is dit de perfecte manier om lang een haarloze vulva te hebben!

via GIPHY

Bron: womenshealthmag.com, waxingnovia.nl, beautify.nlBeeld: istock

Must reads 👀