Travel

Door deze 7 fases ga je heen als je een vakantie gaat boeken


Steeds meer landen in Europa staan op een geel of groen reisadvies. Goed nieuws dus, want je kunt weer een vakantie boeken naar het buitenland! Alleen dat een vakantie boeken niet altijd soepel gaat, weten we allemaal. Dit zijn de 7 herkenbare fases waar je doorheen gaat als je een vakantie gaat boeken (hallo loophole van leuke hotels en mooie huisjes!)

1. Je gaat er nu écht voor zitten.. 
Vakantieplannen genoeg in je hoofd. Je ziet jezelf al helemaal liggen op een strand op Ibiza of citytrippen langs deze roze hotspots in België. Nu moet je ze alleen nog concreet maken, die vakantie moet namelijk ook nog geboekt worden. Tijd om je laptop open te slaan en er écht voor te gaan zitten… 

via GIPHY

 

2. Je belandt in een loophole van vakantiebestemmingen, hotels en leuke huisjes 
Net zat je nog op één website, inmiddels heb je allerlei tabbladen openstaan. Maar ja, dat ene huisje dat je toevallig tegenkwam moet je echt even bekijken straks. Hee, dat hotel is ook wel wat. Je opent het op een ander tabblad en kijkt er later naar, eerst even deze Airbnb bekijken. Hallo loophole

via GIPHY


3. Waar gaan we ook alweer naartoe?
Er staan zoveel tabbladen open dat je niet meer weet waar je naartoe wilt. Je had een paar bestemmingen in je hoofd, maar wordt het nu Frankrijk of Spanje? Of toch een vakantie in eigen land? Keuzes, keuzes! De twijfel slaat toe. 

via GIPHY


4. Je bent het overzicht compleet kwijt
Oh my god, je bent het overzicht nu echt helemaal kwijt. Wie zei dat een vakantie boeken makkelijk is?! Tijd om je laptop dicht te slaan, want je weet het echt even niet meer.

via GIPHY


5. Nieuwe dag, nieuwe kansen

Adem in, adem uit. Het is een nieuwe dag en je gaat weer voor je vakantie zitten. Je hebt een paar hotels en huisjes opgeslagen, maar speurt toch nog een beetje verder. Ja, vandaag ga je boeken!

via GIPHY


6. Vergelijken, vergelijken en overleggen

De beste bestemmingen staan klaar om vergeleken te worden met elkaar. Als je samen op vakantie gaat is dit hét moment om te overleggen. Láng te overleggen. Je geduld wordt enorm op de proef gesteld, zeker als je beste vriendin met nóg een paar andere hotels komt. Deze fase van vakantie boeken is even doorbijten, maar: you’ve got this. Je bent er bijna.

via GIPHY


7. Je vakantie boeken! 

EINDELIJK! Jullie hebben een beslissing gemaakt en gaan nu de vakantie boeken. Je checkt alle informatie uitvoeren en kijkt of de data kloppen. En dan is het tijd om te betalen en is je vakantie geboekt! Ja, het is echt. De voorpret kan nu officieel beginnen. Yes!

via GIPHY

Beeld: Pexels