Travel

Oui, oui, Paris: hotspots uit Emily in Paris (en je wilt er zeker naartoe!)

Heb je Emily in Paris gebingewatched en kun je niet wachten op het tweede seizoen? Heel begrijpelijk, want deze fijne serie kijkt zo lekker weg. Als je fan van de serie bent, hebben we wat leuks voor je. Dit zijn namelijk de hotspots uit Emily in Paris (en daar wil je zéker naartoe!)
 

1. L’Atelier des Lumières

In Emily in Paris brengt Emily een bezoekje aan L’Atelier des Lumières. Die scène onder de digitale sterrenhemel van Van Gogh? Die is hier dus opgenomen! In dit kunstmuseum vind je nog veel meer van dit soort installaties, bijvoorbeeld met kunstwerken van Monet en Renoir. Als je een middagje door deze beroemde kunstwerken heen wilt lopen en deze hotspot der hotspots uit Emily in Paris wilt bezoeken, is dit zeker een must-visit.

Waar? 38 Rue Saint-Maur

View post on Instagram
 

2. La Maison Rose

Gek op roze hotspots? Dan wil je ongetwijfeld naar La Maison Rose. In dit straatje waar dit restaurant met roze muren zit, werd ook een scène opgenomen. Hier lag Emily namelijk in een luxe bed! In het echt is het er een stuk toeristischer, maar La Maison Rose is wél een fijne plek om te lunchen in Montmatre.

Waar? Rue de l’Abreuvoir 2

 

View post on Instagram
 

3. Café de Flore

Een ander restaurantje dat bij de hotspots uit Emily in Paris hoort is Café de Flore. Deze hotspot ligt in de wijk Saint-Germain-des-Pré en is vlakbij het bekende Museum d’Orsay. Naast dat Café de Flore een van de hotspots uit Emily in Paris was, is het ook een van de oudste cafés van de stad. Beroemde schrijvers, filosofen en schilders kwamen er vaak om een kopje koffie te drinken.

Waar? 172 Boulevard Saint-Germain

View post on Instagram
 

4. Place de l’Estrapade

Het oude appartement van Emily uit de serie, is natuurlijk ook te vinden in Parijs. Niet zo fotogeniek, maar het restaurantje waar de knappe Gabriel in de serie werkt zit er wél om de hoek: Ristorante Terra Nera. Een van de hotspots uit Emily in Paris die natuurlijk ook superleuk is om even te bezoeken. Oh ja, op dit Franse pleintje vindt je ook Boulangerie Moderne. Bij die bakkertje haalde Emily in de serie haar Parijse pain au chocolat. Yum!

Waar? Place de l’Estrapade

View post on Instagram
 

5. Jardin du Palais-Royal

Nog een van de hotspots uit Emily in Paris bezoeken? Vlakbij het Louvre vind je de tuinen van het Koninklijk Parijs, de Jardin du Palais-Royal. Op deze plek kletsen Emily en Mindy met elkaar, terwijl Mindy haar au-pairkinderen in de gaten houdt. Ook fijn: de meeste mensen gan naar de Jardin des Tuileries, dus in deze tuinen is het meestal iets rustiger. Even bijkomen in hartje Parijs kan hier dus prima (terwijl je geniet van je macarons die je koopt bij een van deze hotspots, natuurlijk)!

Waar? Jardin du Palais-Royal

View post on Instagram
 

6. Opéra Garnier

De laatste in dit lijstje hotspots uit Emily in Paris is het operagebouw! Bij Opéra Garnier ging Emily namelijk haar een voorstelling van het Zwanenmeer. En wij snappen wel waarom ze deze locatie hebben uitgekozen. Het is net een sprookje! En: handig om te weten, je kunt er ook een rondleiding krijgen zonder een voorstelling te bezoeken. Ben je al overtuigd om een weekendje naar Parijs te gaan? 

Waar? Place de l’Opéra

View post on Instagram
 

 
Bron: travelvalley.nlBeeld: Bruno Press