Beauty

Dit moet je weten voordat je je haar roze gaat verven

Let’s go pink! Maar wacht even, voordat je je haar roze gaat verven (of misschien zelfs voor het eerst je haar gaat verven) moet je jezelf een paar dingen afvragen. Roze haar is namelijk hartstikke tof, maar een beetje realistisch zijn is wel zo handig. Dit moet je nog meer weten voordat je je haar roze gaat verven.

1. Afhankelijk van je natuurlijke haarkleur: wees realistisch

Je haar roze verven klinkt natuurlijk fantastisch, maar afhankelijk van je natuurlijke haarkleur kan de kleur verschillend uitpakken. Wees dus realistisch. Het is namelijk ingewikkelder om je haar roze te verven als jezelf donker haar hebt. Een lichte basis werkt beter. Als je al blond haar hebt van jezelf, kun je direct beginnen als je wilt, maar meiden met donker haar kunnen hun haar beter eerst blonderen. Dat kan je zelf doen, maar een kapsalon die hier gespecialiseerd in is weet je zeker dat het helemaal goed gaat. Als je bijvoorbeeld zelf je haar roze wilt verven in een lichte pasteltint, kan je haar zomaar oranje worden. En dat wil je natuurlijk niet! Hou dus in je achterhoofd dat het eerst verkeerd kan aanpakken en dat je haar niet in één keer de kleur roze is die jij wilt.

2. Wees voorbereid op het proces van je haar roze verven

Ga je naar de kapper? Wees voorbereid op het proces van je haar roze verven. Vooral meiden met donker haar moeten meestal wel een paar keer in de kappersstoel zitten, voordat ze een goede lichte roze kleur haar hebben. Vertel ook duidelijk aan je kapper wat voor kleur je precies wilt en vraag om advies. Kan die koele pasteltint wel bij je donkerbruine haar? Vraag of je kapper het een goed idee vindt en kies anders voor een roze tint die beter bij je past en je haar minder beschadigd. 

3. Houd je ondertoon in gedachten

Je huid heeft een bepaalde ondertoon. De toffe fuchsiaroze tint die je misschien op Instagram zag, past misschien minder goed bij jouw koelere kleur huid. Over het algemeen geldt dat je bij een warme ondertoon beter voor roze tinten kunt kiezen met een vleugje oranje of geel. Bij een koele ondertoon is een kleur roze met een violet of blauwe basis passender. Ondanks dat kun je alsnog een tint kiezen die niet bij je ondertoon past, maar dan gaat de kleur roze meestal wel sneller weg (en je moet het extra goed onderhouden!) 

4. Weet dat je je roze haar moet onderhouden

En ja, onderhoud is álles. Voordat je je haar roze gaat verven is het goed om dit te beseffen. Roze vervaagt namelijk snel en daarom moet je je haar extra goed onderhouden met hydraterende shampoo’s en olaplex haarmaskers. Deze Infuse My Colour Shampoo is speciaal voor roze haar en zorgt dat je kleur langer blijft. Koelere kleur roze? Dan kan zilvershampoo ook goed werken.
Waarschijnlijk moet je ook vaker langs de kapsalon om het bij te laten kleuren. Handig om te weten! 

Bron: InStyle.comBeeld: Pexels

Must reads 👀