Beauty

De beste manier om je haar te verven voor een mooi resultaat

7

Het komt ieder meisje vast bekend voor: je bent een beetje uitgekeken op je eigen haarkleur, maar durft verven niet zo goed aan. Op internet zijn ontzettend veel horrorverhalen te lezen over haar dat groen uitslaat en vrouwen die compleet kaal worden na een verfbeurt. Is het de eerste keer dat jij jouw lokken wilt verven? Volg dan deze tips. 

Verwacht niet te veel
Er wordt door experts aangeraden om per verfbeurt niet meer dan twee tinten lichter of donkerder te gaan. Als je van donkerbruin haar naar platinablond wilt kun je dit beter aan een kapper overlaten en het in verschillende sessies doen. Dit blonderen lukt ook niet door je haar alleen te verven, er moet dan zeker bleek aan te pas komen. Als je voor de eerste keer jouw haar kleurt, is het een goed idee om rustig aan te beginnen. Te donker verven is namelijk heel moeilijk om ooit nog eens lichter te krijgen en kan groen uitslaan op blond haar. Voorkom dit door een kleur te kiezen met een warme ondertoon of behandel je coupe eerst met een rode mousse. Als jij juist te veel gebleekt hebt kunnen je lokken zelfs afbreken wat echt niet goed is voor de conditite van jouw haar!

Koop genoeg verf
Het is bij Girlscene's Catherine al vaker voorgekomen. Je bent lekker je haar aan het insmeren met de verf en opeens is het flesje leeg... De winkels zijn al dicht en pas de helft van je lokken zijn behandeld. Als je halflang haar hebt kun je daarom het beste twee pakjes kopen en bij lang haar moet je er zelfs drie gebruiken. Zo voorkom je dat je de achterkant van je kapsel overgeslagen hebt en op die manier de kleur ongelijk verdeelt. Als je uiteindelijk toch een doosje overhoudt, kun je die gewoon gebruiken voor de volgende keer. Vind je dit duur klinken? Veel drogisterijen hebben acties waarbij je twee pakjes voor de prijs van één krijgt. Zeker de moeite waard om in de gaten te houden. 

Probeer de kleur eerst uit
Test een kleur die je voor de eerste keer gebruikt altijd uit op een kleine pluk haar. Zo zie je meteen of die koperkleur niet compleet oranje uitslaat of dat die kastantjekleur er wel heel pikzwart uit gaat zien. Experts zeggen namelijk dat de kleur verf bijna altijd anders uitpakt dan je verwacht. Kost wat tijd, maar is zeker de moeite waard. Zo weet je ook meteen of je misschien allergisch bent voor de verf. Het is natuurlijk een chemisch product en het komt vaak genoeg voor dat de huid het niet prettig vindt om met die stoffen in aanraking te komen.


Was je haar niet van tevoren
Ongewassen haar bevat een stuk meer oliën die het haar beschermen tegen de chemicaliën én de kleur een stuk beter opnemen. Wacht dus altijd minimaal twee dagen met wassen voordat je je haar verft. 

Bereid je goed voor
Zorg dat je een oud haarelastiekje klaar hebt liggen voor de tijd dat de verf in moet trekken. Maak dan gewoon een knot zodat die vochtige lokken uit je gezicht zijn. Gebruik altijd handschoenen. Als je jouw haar een funky kleur zoals roze geeft kun je er wel van uitgaan dat jouw handen eruitzien alsof je net een bloederig gevecht hebt gehad. Draag verder oude kleren en dek de badkamer af met vuilniszakken of kranten. Toch een vlek gemaakt? Ga er snel met een vochtig doekje overheen om de schade te beperken. Lees ook even de complete handleiding door voordat je begint en houd je aan de voorgeschreven tijd om de verf in je haar te laten zitten. 

Verf op je haarlijn
Niemand wil dat je oren ook meteen een nieuw kleurtje krijgen als je je haar aan het verven bent. Een goede oplossing is om ze met wat vaseline in te smeren en neem dan ook meteen jouw haarlijn mee. Is een beetje een kliederwerkje, maar je bent jezelf later dankbaar. 


Voorkom kleurverschil
Ook een goede tip als je lang haar hebt, is beginnen met de puntjes. De puntjes nemen de kleur namelijk minder goed op en hebben daarom langer de tijd nodig om de verf in te laten trekken. Zorg dat de lengtes goed verzadigd zijn met het product en begin tien minuten later met de aanzet van je haar. Dit voelt waarschijnlijk een beetje onnatuurlijk, maar bespaart je een heleboel problemen.

Vermijd het zwembad
We hebben het allemaal weleens in een film gezien. Een blondine komt het water uit en heeft knalgroen haar door het chloor... Dit kan echt gebeuren, zelfs als je je haar donkerder geverfd hebt. Probeer daarom tot twee weken na het verven niet het zwembad in te duiken of doe je haar in een knotje bovenop je hoofd. 

Verzorg je haar goed
Je haar verven is niet heel goed voor je haar en beschadigt je haar. Wees daarom lief voor je lokken na een behandeling en verzorg het met maskers en conditioner speciaal voor geverfd haar. Zo blijft het glanzen en gezond.

Zelf je haar zelf verven blijft altijd een risico, maar als je je goed aan deze tips houdt gaat er niet veel fout. Succes!

Lees ook:

Bron, bron, bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

 • 2 jaar geleden fleurdk

  handig artikel, ik raad jullie Vivese Senso Duo kuur aan

 • 2 jaar geleden Isabelle

  Ik vind het een leuk en handig artikel, dankjewel! Vooral die van de vasaline

 • 2 jaar geleden NiobeNunoo

  @Bella, ik vind ook dat bellavdv gelijk heeft, maar dit is niet de manier om het op te lossen!

 • 2 jaar geleden Bella

  ik vind het juist goed dat je het overal zegt bellavdv, want je heb helemaal gelijk

 • 2 jaar geleden NiobeNunoo

  @Elies, ik ben het helemaal met je eens! Ballavdv, ik vind echt dat je een punt hebt maar zo ga je niet bereiken wat je graag wilt, dus laat ons met rust en los dit met gs op!

 • 2 jaar geleden Elies

  bellavdv, dit is misschien wel zo maar je hoeft het niet onder elke blogpost te zetten.. Ik vind het ook vreemd dat er blanke meiden alleen maar worden gebruikt maar stuur ze dan persoonlijk een bericht want dit is nogal storend!

  xo Elize

 • 2 jaar geleden bellavdv

  hallo girlscene

  wat mij opvalt Is dat er meestal nooit beelden worden gebruikt van meisjes (of jongens) met een andere huidskleur(dan blank) .

  zelf vind ik dit jammer want het zou leuk zijn voor de wat jongere meiden als ze ook meiden zien die de zelfde huidskleur hebben als hun. dit is misschien een idee maar bijvoorbeeld een blog over "how to maintain your curls" voor elke haartype of een blog over top 10 make-up tutorial videos voor dark skin Enzovoort .

  verder wil ik nog meededelen dat jullie leuke blogs hebben en ik ben al sinds mijn 9de een fan.dat komt namelijk door mijn zus die deze website al bezoekt sinds haar 15de

  ps het zou fijn zijn als ik een reactie terug zou krijgen of jullie het een goed idee vinden

 1. 1