Lifestyle

Girls Issues: “Ik vind het vervelend dat mijn vriend alleen gaat stappen”

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. Deze week: Mila (19) vindt het vervelend dat haar vriend gaat stappen zonder haar.

Hoi Girlscene,

Ik heb nu bijna een maand een vriend en we zijn super verliefd. Nu merk ik dat ik het moeilijk vind om hem los te laten. Hij ging gister met vrienden de stad in en ik ben zelf ook met vriendinnen geweest. Vanochtend appte hij mij: ‘hey lieffie was gister ver heen’. Dan reageer ik koel, maar ik krijg er eigenlijk een rot gevoel van. Geen idee waarom. Ik vind het juist belangrijk dat hij zijn eigen leven kan leiden en ik ook. Hebben jullie advies?

Kusjes,
Mila

Lieve Mila,

Jullie hebben nog maar net een relatie dus het is nog even aftasten hoe jullie op elkaar reageren. Maar het is wel heel erg belangrijk dat jullie elkaar vertrouwen. Waarom krijg je een rot gevoel? Omdat je bang bent dat hij met iemand anders zoent of omdat je ongerust bent over hem?

Als jij je zorgen maakt over zijn gezondheid is dat heel erg begrijpelijk. Dronken mensen doen soms hele stomme dingen, maar dat is niet jouw verantwoordelijkheid. Jij moet er op vertrouwen dat hij niet tot het gaatje gaat. Als hij dat wel doet dan heeft hij genoeg vrienden om hem heen die hem kunnen helpen. Je kan ook vertellen dat je het vervelend vindt als hij heel dronken wordt. Dan kan hij hier rekening mee houden.

Als jij bang bent dat hij met iemand anders zoent dan moeten jullie met elkaar in gesprek. Geeft hij jou het gevoel dat hij niet 100% voor jou gaat? Heb jij problemen met mensen vertrouwen? Als jullie achter de oorzaak komen dan kunnen jullie het vertrouwensprobleem oplossen. Het belangrijkste is dat jullie hier samen over praten!

Veel succes!

Veel liefs,
Girlscene

De naam Mila is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook de vraag van vorige week: ‘Ik ben verliefd op mijn gay best friend‘.

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je ‘Girls Issue’ in. Mail naar info@girlscene.nl.

Beeld: istock