Lifestyle

Girls Issues: “Ik ben verliefd op mijn gay best friend”

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. Deze week: Selma (16) is verliefd op haar beste vriend, maar hij valt op jongens.

Hi Girlscene,

Ik ben verliefd op mijn beste vriend. Dit is al een probleem op zich, maar het wordt nog erger. Hij valt helemaal niet op meiden… Ik vind het raar dat ik verliefd bent geworden op iemand die gay is, maar het gebeurde gewoon. Ik heb hem dit nooit verteld. Ik weet niet wat ik ermee moet. Hebben jullie advies?

Groetjes,
Selma

Lieve Selma,

Het is helemaal niet raar dat je verliefd ben op een jongen die gay is. Je wordt verliefd op een persoon en dat kan iedereen zijn, ook iemand die op jongens valt. Het is wel een beetje onhandig…
Als hij 100% zeker weet dat hij niet op meiden valt dan moet je hem proberen te vergeten. Hoe pijnlijk het ook is, hij zou nooit verliefd worden op jou. Neem wat meer afstand van hem en probeer je op andere dingen te focussen. Ga opzoek naar een nieuwe hobby, doe extra je best op school of ga lekker sporten. Als jij je aandacht aan andere dingen besteedt dan zul je hem ook sneller vergeten.

Misschien gaat het wel opvallen dat je wat meer afstand neemt. Als het oplucht kan je hem vertellen over jouw gevoelens, maar probeer hier niet te diep op in te gaan. Jouw vriend kan wel rekening met je houden, maar hij kan niets voor je oplossen.

Heel veel succes met het loslaten van je gevoel. Onthoud dat tijd alle wonden heelt, hoe cliché het ook klinkt!

Veel liefs,
Girlscene

De naam Selma is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook de vraag van vorige week: ‘Wanneer verandert een scharrel naar een relatie?’

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je ‘Girls Issue’ in. Mail naar info@girlscene.nl.

Beeld: istock