Lifestyle

Girls Issues: "Wanneer verandert een scharrel naar een relatie?"

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. Deze week: Ella (21) vraagt zich af vanaf welk moment een scharrel verandert in een relatie.

Hoi Girlscene,

Ik scharrel nu 2,5 maand met een jongen. We zien elkaar één of twee keer per week, maar we hebben elke dag wel contact. In het begin hebben we allebei aangegeven dat we niet opzoek zijn naar een relatie en hier sta ik nog steeds achter. Als we samen slapen hebben we seks, ook als ik ongesteld ben slaapt hij met mij. Dan hebben we geen seks, maar hij vindt het niet erg om alleen te zoenen en niet verder te gaan.
We hebben een paar gezamenlijke vrienden en die zeggen nu dat het wel erg veel op een relatie begint te lijken. Vandaag mijn vraag: wanneer verandert een scharrel naar een relatie?

Groetjes,
Ella

Lieve Ella,

Wat super leuk dat jij en je scharrel zo veel plezier hebben samen! Wanneer wordt een scharrel een relatie? Daar zijn geen regels voor natuurlijk. Als jij en je scharrel niet verliefd zijn op elkaar dan is er niets aan de hand, maar dan moeten jullie wel eerlijk zijn. Blijf goed communiceren over jullie relatiestatus. Pas wanneer een van jullie de ander ziet als meer dan een vriend wordt het moeilijk. Dan kan het zijn dat de ander wel denkt dat het een relatie is terwijl de ene dat niet denkt. Communication is the key!

Wij kunnen natuurlijk niets zeggen over jullie gevoel. Er zijn wel een paar richtlijnen waaraan je kan merken of het een relatie begint te worden. Die richtlijnen zijn:
- Zien jullie elkaar veel overdag?
- Doen jullie veel leuke dingen samen?
- Missen jullie elkaar als jullie elkaar een tijdje niet zien?
- Hebben jullie elkaars ouders (of andere familieleden) ontmoet?
- Vinden jullie het niet erg om elkaar in het openbaar een kus te geven?

Heb jij de meeste vragen met 'ja' beantwoord? Dan moeten je even goed nadenken of jullie elkaar echt niet leuk vinden. Misschien is hij wel boyfriend material.

Veel liefs,
Girlscene

De naam Ella is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook de vraag van vorige week: 'Wanneer is het moment om hem te zoenen?'

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je 'Girls Issue' in. Mail naar info@girlscene.nl.

Beeld: Unsplash: Claudia van Zyl
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved