Love

Originele date tips! 10 super leuke date ideeën voor jou en je lover

originele-dating-tips

Heb jij originele date tips nodig? We got you! Jij en je liefje hebben nu al zo vaak samen een drankje gedaan en jullie hebben alle hotels al van binnen gezien. Gelukkig zijn er nog veel meer leuke dingen die jij met je lover kan doen en die hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

1. Plan een verrassingsdate

Wat is er nou leuker dan een verrassing? Plan een dagje in waarop jullie allebei kunnen en deel de dag op in tweeën. De ene krijgt het eerste deel en de andere krijgt het tweede deel. Dan kunnen jullie je eigen deel helemaal zelf plannen, maar de weet niet wat de ander gepland heeft. Zo verras je elkaar! Bijvoorbeeld: jij hebt van 12:00 – 17:00 om iets te plannen en je partner van 17:00 – 22:00.

2. Lopend diner

Zijn jullie te vaak uiteten geweest? Probeer dan eens een lopend diner. Eet een voorgerecht bij het eerste restaurant. Loop door naar het tweede restaurant en eet daar een hoofdgerecht. Daarna loop je naar een ander restaurant om daar je dessert te eten. Zo heb je een leuke combinatie tussen uiteten gaan en een actieve date. De restaurants moeten natuurlijk wel een beetje dicht bij elkaar liggen!

3. Een roadtrip in eigen land

Natuurlijk kan dit alleen als een van jullie een rijbewijs heeft en als jullie een auto kunnen regelen. Stippel een route uit van plekken in Nederland die jullie nog graag een keer willen zien. Rijd langs al die plekken en stop overal om even rond te kijken. Maak jullie roadtrip helemaal af door een pizza af te halen en die samen op te eten in een open kofferbak met heel veel kussens. Als je gelukt hebt kan je ook nog een mooie zonsondergang spotten. Super romantisch!

4. Word samen dronken

Huh? Waarom zou je dit opschrijven in een lijstje voor originele date tips? Nou, omdat je elkaar dan een keer op een andere manier leert kennen. Organiseer een mini-feestje voor alleen jullie tweeën. Pak een lekkere fles wijn, doe een paar drankspelletjes en neem een paar goede shots. Daarna is het natuurlijk tijd om keihard muziek aan te zetten en samen te dansen. Het klinkt apart, maar jullie hebben op deze date de grootste lol!

5. Houd een thema diner

Spreek samen af om een thema diner te houden. Wat dat is? Bijvoorbeeld een Franse avond. Dan eten jullie slakken, een quiche en een kaasplankje. Op de achtergrond hoor je alleen maar Franse chansons. Dit kan je met elk land doen! Natuurlijk moeten jullie wel chique gekleed.

6. Ga samen karten

Samen keihard over de kartbaan racen en kijken wie de betere bestuurder is. Dit is de perfecte date voor koppels die van avontuur houden. Maak er een wedstrijdje van. Degene die sneller is die heeft gewonnen en de verliezer moet de ander masseren.

7. Doe een cocktailcursus

Wat is er nou lekkerder dan een cocktail op een zomerdag? Helemaal niets! Haal samen dat zomerse gevoel naar boven door een cocktail cursus te doen. Er zijn super veel plekken waar je dit kan boeken. Shake it baby!

8. Maak een lange wandeling

Is het lekker weer buiten? Dan is het super leuk om samen te gaan wandelen. Het is gezond, als de zon schijnt wordt je bruin en het is super gezellig. Wandel door een mooi natuurgebied zoals de Veluwe. Vergeet niet je flesje water mee te nemen!

Lees ook:
4 voordelen van daten met een jongere man

9. Probeer samen een nieuw recept uit

Samen koken is super gezellig. Maak het iets spannender door samen een nieuw recept uit te proberen. Dan zie je gelijk wie van jullie de echte keukenprinses is! Is het mislukt? Dan proberen jullie het gewoon nog een keer, totdat het lukt.

10. Ga buiten jullie comfort zone

Dit is de laatste in ons rijtje met originele date tips. Hebben jullie allebei hoogtevrees? Ga dan samen muurklimmen. Zijn jullie allebei bang voor horrorfilms? Kijk dan samen een horrorfilm. Door samen buiten jullie comfort zone te gaan komen jullie dichter bij elkaar. Wie weet, misschien komen jullie wel samen over de angsten heen!

Beeld: Unsplash: Clay Banks