Lifestyle

De fijnste boeken om deze zomer te lezen op het strand

We dromen alvast een beetje weg en denken aan de zomer die eraan komt. Denk: een mooi strand, een lekkere cocktail bij de hand en een goed boek. Heb je nog wat boekentips nodig? Geen zorgen, die hebben wij voor je. Dit zijn de fijnste boeken om deze zomer te lezen op het strand.

Wij Leugenaars – E. Lockhart 

Als je van een mysterieus en meeslepend boek houdt, dan is Wij Leugenaars van E. Lockhart deze zomer misschien wel wat voor je. Dit verhaal gaat over de Sinclairs, een rijke familie die in de zomer op een privé-eiland voor de kust van Massachusetts woont. Alleen: niet iedereen uit de familie is te vertrouwen. Er zitten leugenaars in dit verhaal. En daar kom je steeds meer achter, terwijl je over verschillende zomers op het eiland leest. 

Bestel hier Wij Leugenaars van E. Lockhart

zomer boeken wij leugenaars e lockhart

Stranddagboek – Emily Henry

Stranddagboek van Emily Henry ziet er al heel zomers en romantisch uit, en dat is ook zeker zo. In dit boek volgen we twee schrijvers. January schrijft feelgoodromans en is een hopeloze romanticus en Gus schrijft literaire boeken, vaak gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed verandert. Maar er wordt niemand verliefd… toch? Een lekker feelgoodboek met veel romantiek én meer diepgang dan je zou denken. Een van de fijnste boeken om deze zomer te lezen. 

Bestel hier Stranddagboek van Emily Henry 

boeken zomer stranddagboek emily henry

Dreaming of the boy next door – Kristina Forest

Genoten van de Netflix-serie Tiny Pretty Things? Dan is deze young adult roman over ballet en een roadtrip wat voor jou. In Dreaming of the boy next door wil Chloe auditie doen voor een balletacademie in New York, maar haar moeder verbiedt haar te gaan. Chloe gaat stiekem toch. Maar dan duikt haar onmogelijke buurjongen Eli op. Als Chloe hem geen lift geeft, verlinkt hij haar bij haar moeder. Noodgedwongen neemt Chloe Eli (en zijn stinkende hond) mee. Dit is het begin van een onvergetelijke roadtrip die alles zal veranderen…

Bestel hier Dreaming of the boy next door van Kristina Forest

boeken zomer dreaming of the boy next door

Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Nog meer boeken voor de zomer! Als je even weg wilt dromen naar Italië, pak dan zeker Liefde & Gelato. In dit boek volgen we Lina, die de zomer doorbrengt in Toscana. Dat lijkt natuurlijk heerlijk, maar Lina heeft in het begin helemaal geen zin in de Italiaanse zon. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze haar vader zou leren kennen. Maar wanneer ze het geheime dagboek van haar moeder in handen krijgt, verandert alles. Misschien kan ze zo toch op zoek naar haar echte vader. Een heel fijn en mooi boek met een Italiaanse vibe, liefde en natuurlijk gelato (ijs!) Oh en, na Italië kun je in Liefde & geluk een tripje naar Ierland maken, zo vanuit je strandstoel. 

Bestel hier Liefde & Gelato van Jenna Evans Welch

boeken voor de zomer

Wedden dat ik blijf – Marijke Vos

Als er in een boek alpaca’s voorkomen, moeten we dat natuurijk tippen bij Girlscene aangezien we gék zijn op deze fluffy vrienden. Deze nieuwe feelgood van Marijke Vos is alleen al daarom de moeite waard, maar ook het verhaal klinkt perfect voor een middag op het strand. Het verhaal gaat namelijk over Debby die helemaal klaar is met de grote stad en een weddenschap met haar zus Hilde sluit. Wie het eerste een mooi huis vindt ergens anders in Nederland, bepaalt waar ze allebei gaat wonen. Ze belandden in Brabant, waar Debby in een oude boerderij gaat wonen én er alpaca’s gaat houden. Alleen gaat niet alles perfect, van onverwachte verrassingen uit het verleden tot een nukkige alpacafokker. En dan is er ook nog een knappe dierenarts.

Bestel hier Wedden dat ik blijf van Marijke Vos 

boeken voor de zomer wedden dat ik blijf marijke vos

Beeld: Pexels

Must reads 👀